Saturday, July 03, 2010

EH! HARAM LAA KELLY!!♥

Baru balik umah,,pegi keluar dinner wif aunty and family..FYI,,family sa kat sini soma non-muslim,,bab family sa kat tanah melayu neyh soma family sebelah mamy,,eyh..jangan tanya kenapa sa boleh muslim pulak..pelik laa kalau selalu dapat soalan neyh.penat sa jawab tau..heee~~Therefore,, bila time makan kena makan luar..Walaupun family sa non-muslim,,tapi dowang sentiasa jaga makan minum sa,,kekadang kengkawan tanya,,

"Kelly camna kalau makan,,tak pa2 ka ko makan minum segala"
"Haaa?,,,sa makan halal laaa!"
"Kelly,,ko pegang tak doggie-doggie soma"
"Haaa,,gila apa,,haram laah!kalau sa datang rumah,,doggie soma kena kurung laa"
"Yakin tak halal soma tuh?"
"Yakin lah..kalau ta yakin benda halal pun jadi haram laaa"
"Sambut Christmas ka Kelly?"
"Ta sambut laa,,cuma datang ziarah family,,pastuh pulang arr,,ta salah kan ziarah menziarah"

Hurmm...walaupun bila tinggal dengan family non-muslim,,sa tetap jaga soma tuh,,bapa sa pun sentiasa pesan supaya hati-hati kalau makan minum...sa makan minum jugak di rumah..tapi,,sa ta guna piring,,sudu,,gelas,,mangkuk,,chopstick,,kuali,,pisau,,dan sewaktu dengannya..bab barang-barang dapur dah diasingkan dengan yang halal dan yang dowang guna..So jangan salah faham wahai kengkawanku...somanya diyakini halal tau..jangan pandang sinis juga,,walaupun family sa non-muslim tapi dowang sentiasa hormat agama sa..hari Ahad,,sa duk umah,,dowang g church,,bila solat,,sa solat dowang ta halang pun.Bila masuk restoran,,dowang mesti tengok dulu kalau halal atau tidak....^^,..Kita kan ada pegangan masing-masing..So,,kenapa ada diskriminasi kan..Hiduplah dengan aman damai ya..hehehe

Btw,,sambung cerita yaaa,,isu di atas sangat sensitif..ngehehe...So..nak na dijadikan story morry...tadi bulatkan perut lagi kat IKEA,,tetiba na makan meatball..owh..yummy..yummy..youu....ngehehehe..after that,,aunty nak g petworld..nak beli sesuatu for her new baby doggie named "peanut"..so cute her name lol..ngeee~~..Tapi rasa malas na ikut sekaki,,so cuci mata di Popular..and yadaa yadaaa~~~

I bought new pinkish novel..
owhh...My Prince charming...!!! Tertarik banget ngan cover dya..al-maklumlah di saat soma jejakha-jejakha macho laa demam dengan si Jubalani tuh..I mean bola la..tu kan nama bola FIFA tahun neyh..ngehehee~~So bila nampak pic bola di cover depan,,ada nama 'prince' segala,,ada crown-crown segala,,pink lagi..pastuh bila baca cover depan..."DIA MEMANG TAK ROMANTIK,,TETAPI BILA DIA ROMANTIK ORANG LAIN PUN BOLEH JADI ANAGU"..ngehe..adoii...rasa dya tengah jerit jak minta di bawa pulang rumah..muahahaha..nanti kamuorang usha2 la di kedai-kedai buka berhampiran ya...^^,

Actually beli 2 novel sekali...'My Prince Charming' dan "Siapa lebih popular"...awwww~~popular ke bang??..miahahahaa..
So,,malam neyh na habiskan baca salah satu...



Ok laa..selamat malam dunia..selamat malam alam maya..selamat malam cinta!..eyh tersasul pulak..mana ada sang cinta..miahaha..selamat malam kengkawan..
Salam satu Dunia!..ngehehe..

11 comments:

wunny said...

slmat mlm:))

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said...

selamat malam wunny..^^,mimpi gula2..hehehee

ayuni.eleena.M.T.azar. said...

dropping.. =)

Fay Nana (Cik Fana) said...

ei novel tu mcm best je? haha. :DD

dLa said...

comei la kelly :)

WZulhilmi said...

bagus lah klu ada family yg memahami.. :)

Dh lama tak pergi kedai bbuku sbb boleh download je kat internet.. hahahaa

WZulhilmi said...

bagus lah klu ada family yg memahami.. :)

Dh lama tak pergi kedai bbuku sbb boleh download je kat internet.. hahahaa

WZulhilmi said...

bagus lah klu ada family yg memahami.. :)

Dh lama tak pergi kedai bbuku sbb boleh download je kat internet.. hahahaa

Anonymous said...

kelly,knpe tade cite pasal mamy kelly erk?=) mesti muke cine kelly dapat dari mamy en,,=)

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said...

mamy da tade...tu selalu cite sal Pa sy jak...~_~

Liyana said...

sebab tu sy suka duduk kat sabah..

sebab tu kwn sy bawak sy pgi makan di luar.. xkisah sy solat dkat rumah diorang..

I miss Sabah..

Boucing Sky Blue Bow Tie Ribbon