Monday, August 30, 2010

SELAMAT ULANG TAHUN KESAYANGANKU♥

HAPPY BIRTHDAY TO YOU PASELAMAT ULANG TAHUN PA SAYANGMOGA PANJANG UMUR,,SIHAT SELALU,,DIJAUHKAN DARI SEBARANG KECELAKAAN,,DIJAUHKAN DARI PENYAKIT,,DIAMPUNKAN DOSA-DOSA,,DIMURAHKAN REZEKI YANG MELIMPAH RUAH,,DIBERIKAN KESENANGAN ,,DILINDUNGI DAN BAHAGIA SELALU
nota kaki:ta sabar balik sabah,,rindu semua,,^-^

Sunday, August 29, 2010

TAEKWONDO DAN SAYA♥

Salam manis-manis semua,

Masa tengah tulis entry ini,,saya membesarkan bebola mata sepet ini tengok jumlah kengkawan a.k.a manusia-manusia comel yang tekan button 'follow',,~~210 followers,,~~sangat pelik sebab nak kata saya rajin buat entry ta juga,,cerita saya best,,ta juga,,nak kata saya rajin berblog walking lagi la kureng,,tapi ada juga yang sudi terjah masuk cotton candy paradise kan,,weeee~~sayang la korang banyak-banyak,,hehe,,

Naaaa,,tengok lari topik sudah neyh,,mihihihi,,btw,,tengok la tajuk entry tuh,,,awwww~~ta habis-habis dengan cerita taekwondo tuh,,ya lol,,,saya kan ada sedikit rasa kejakunan di situ,,1st time kan,,dulu zaman-zaman sekolah mana ada masa mahu ikut taekwondo neyh segala,,ngaaa~~btw,,tadi pagi kamiorang ada presentation,,ta ada training,,presentation tuh untuk assignment,,markah 40%,,jadi tersangatlah penting presentation tuh,,huhuhu,,,

Dan setelah sekian lama,,dapat jugak bergambar dengan baju taekwondo tuh,,huhuhu,,ada orang tuh teringin nak tengok saya pakai uniform,,ngaaa~~tercapai la hasrat kamu hari neyh,,jangan kutuk tau,,saya tahu la burok,,huuuu~~~
cuba cari saya?...huuuu~
memperkenalkan,,,~~~Sakura...awww~~nama mo girlie2 begitu,,,miahaha
Disebabkan ada 14 group,,lama gila baru dapat giliran buat presentation,,,huuu~bayangkan dari pukul 9 pagi,,kami dapat buat presentation pukul 1 tgh hari,,ngaaa,,basi kami menunggu tahu,,btw,,ok jugak la presentation,,tapi sir dah nampak bosan sebab soma pun buat benda yang sama kan,,ya la,,soma dapat tajuk sama,,ngeee~~

Kengkawan Laa-laa buat presentation lebih awal,,tapi dowang tunggu kami habis,,baru balik sesama,,,weee~~snap pic lagi beramai-ramai,,
sudah lama ta buat aksi 'peace' itu,,miahaha,,tapi saya masih suka,,,
macam-macam pose la mereka orang neyh,,aigoooo~~~
ngaaa~~ta habis-habis lagi bhaaa,,miahaha


Btw,,minggu depan dah start cuti,,means ta ada training laa,,,uuuu,,suka-suka,,ya lol,,penat tau,,meleleh-leleh peluh kalau training masa bulan puasa,,pastuh tekak pun meronta-ronta minta sesuatu yang sejuk,,dugaaaaaannnnn~~~

Friday, August 27, 2010

LOVE LETTER FOR NURULBADIAH LAI ♥



Dear pretty-pretty wow,,you are my lucky 200th lucky followers,,my lucky star..^-^
Sis nurul,,u remind me to someone,,kamu serupa sangat,,sis pun mix juga kan,,akak saya nama dya pun hampir sama dengan sis,,bukan akak kandung laa,,heee~~walaupun ta sama ejaan,,tapi kalau sebut-sebut nama korang hampir sama juga kan,,mihihii,,,nama dya,,Nur Bidadari Chong Fok Chin,,muka sis dengan dya pun seiras,,weee~~
Btw,,thanks sis for being my 200th lucky followers,,ta dapat na buat something special sebab busy dengan assignment,,kalau sekarang tengah cuti mesti saya dah buat surprise untuk sis,,miahaha,,,jom kuar shopping dengan saya sis?..ahhaaaa,,,i loikee~~~
kalau korang nak kenal sapa sis cantik neyh,,jemputlah jenjalan kat blog dya kayh,,kalau masuk belog dya mesti terfikir,,"akak neyh artis eyh?model eyh?..uuu,,cantikknyaa~~",,hehe,,tapi,,tapi,,tau tak???akak cantik neyh peguam tau,,haaa,,latest entry dya,,sis nurul ada tunjuk cap mohor dya,,haaa??kamu ada???weee~~jangan pandai-pandai tau buat hal,,nanti dya bawa naik court,,ngaa~~hehe,,kidding!
Have a sweet-sweet day sis,,stay pretty,,mmmuahhhxxxx,,thanks

MY ONLY ONE♥


Oh please don't go, I need you.I'll please you, not mislead youIf you would be my only one.Together we move slowly.
I'll never leave you lonelyIf you would be my only one.If you believe we were meant to be,Why'd you leave me alone?If you believe we were meant to be,Why'd you leave me alone?What hapened to forever?I'll try to make things betterIf you would be my only one.Now six days since we've spoken.I'll fix you when you're brokenIf you would be my only one.If you love me too, can I call you my only one?If you say no, I won't let goMy only one.

currently listening to this song,,my only one by White Plain T'S..
busy~~~have so assignments to be done,,Bio, chemistry and taekwondo assigment too,,huuu~~
Love dis Song,,remind me to someone,,
huh~~may I??

Thursday, August 26, 2010

TURUN MENDADAK♥

salam cuties,,
sangat busy berapa hari neyh,,quiz,test,assignment dan kelas yang full..huuu~~
sangat penat,,macam na ber-massage pulak,,,mesti bestnya tu kan,,,,huuu,,mengada!,,,
 oooowwhhh~~oooowhhh~~
ini sangat bahayaaa~~~
yaaa sangat bahayaaaa,,,,
sangat risau ooooo,,berat badan jatuh mendadak,,teka berapa???ngeeee~~~38KG!.
setahu saya, saya makan punya laa banyak,,selalu jadi DBKL orang lain lagi tuh,,,tapi bila timbang berat,,jatuh,,kenapa eyh,,ta boleh jadi neyh,,,kena naikkan berat,,ta mau kurus melidi,,buruk,,na makan banyak-banyak lagiii,,,tapi,,tapi,,,ta mau perut buncit jugak
makan banyak tapi kena buat sit-up 100 kali sehari,,uuuuu,,,hebat tuh~~~hahahaa
last timbang berat bulan lepas 43 KG,,,tetiba jadi 38KG neyh..
auuuu~~ta boleh,,,ta boleh,,mari kita mengamalkan gaya hidup sihat beramai-ramai,,,lancarkan serangan ke atas makanan-makanan,,huhuuwww,,tapiiiii,,tapi kan,,,tolonglah saya,,camna nak tinggi neyh,,penat saya minum susu setiap hari,,,ta pandai tinggi-tinggi jugak,,
tapi ta pa la,,kalau ta tinggi-tinggi pun it's okayh,,bukannya cantik sangat pun kalau tinggi,,kalau badan macam model okay la,,ngaaa~~sudah,,cakap je la ko kecewa sebab ko pendek cik kelly oii~~ta ya cakap berbunga-bunga segala..miahaha...pendek itu comel tau,,muahaha,,,nanti orang kesayangan boleh sayang-sayang kita,,sayang kita macam budak-budak tecik yang comei,,kalau besar sangat nanti macam sayang giant,,,ngaaa~~teori apakah ini?adoiii~~~
pose negaraku..merdeka!,merdeka!,,hahaa,,tetiba budak neyh~~~ngeeee


Monday, August 23, 2010

WANNA KNOW?WHEN A GIRL♥


When a GIRL is quiet, Millions of things are running in her mind.When a GIRL is not arguing,She is thinking deeply.When a GIRL looks at u with eyes full of questions,She is wondering how long you will be around.When a GIRL answers "I'm fine" after a few seconds,She is not at all fine.When a GIRL stares at you,She is wondering why you are lying.When a GIRL lays on your chest,She is wishing for you to be hers forever.When a GIRL calls you everyday,She is seeking for your attention.When a GIRL sms's u everyday,She wants you to reply at least once.When a GIRL says I love you,She means it.When a GIRL says that she can't live without you,She has made up her mind that you are her future.When a GIRL says "I miss you", No one in this world can miss you more than that. 

Sunday, August 22, 2010

LELAKI TERHEBAT YANG TIADA TANDINGAN ♥

salam semua,,,

sharing is caring right? 
hope kamu pun baca sampai habis kayh dan renung-renungkan...saya sayang lelaki terhebat saya..kamu?

Biasanya, bagi seorang anak perempuan yang sudah dewasa, yang sedang bekerja diperantauan, yang ikut suaminya merantau di luar kota atau luar negeri,yang sedang bersekolah atau kuliah jauh dari kedua orang tuanya...Akan sering merasa rindu sekali dengan ibunya..Lalu bagaimana dengan AYAH?

Mungkin kerana ibu lebih sering menelefon untuk menanyakan keadaanmu setiap hari, tapi tahukah kamu, jika ternyata ayah-lah yang mengingatkan ibu untuk menelefonmu?

Mungkin dulu sewaktu kamu kecil, ibu-lah yang lebih sering mengajakmu bercerita atau berdongeng, tapi tahukah kamu, bahawa sekembalinya ayah dari bekerja dan dengan wajah lelah ayah selalu menanyakan pada ibu tentang khabarmu dan apa yang kau lakukan seharian?

Pada saat dirimu masih seorang anak perempuan kecil.Ayah biasanya mengajar putri kecilnya naik basikal .Dan setelah ayah mengganggapmu sudah boleh menunggangnya, ayah akan melepaskan roda bantu di basikalmu .Kemudian Ibu kata : "Jangan dulu ayahnya, jangan ditanggalkan dulu roda bantunya", itu kerana ibu takut puteri manisnya akan terjatuh lalu terluka....

Tapi sedarkah dikau?Bahawa ayah dengan yakin akan membiarkanmu, menatapmu, dan menjagamu
mengayuh basikal dengan seksama kerana dia tahu puteri kecilnya PASTI mampu melakukannya.

Pada saat kamu menangis merengek meminta alat permainan yang baru, ibu menatapmu hiba.Tetapi ayah akan mengatakan dengan tegas : "Boleh, kita beli nanti, tapi tidak sekarang" Tahukah kamu, ayah melakukan itu kerana ayah tidak ingin kamu menjadi anak yang manja dengan semua tuntutan yang selalu dapat dipenuhi.

Saat kamu ditimpa sakit , ayah lah yang terlalu khawatir sampai kekadang sedikit membentak dengan berkata : "Sudah di beritahu! kamu jangan minum air sejuk!".Berbeza dengan ibu yang memperhatikan dan menasihatimu dengan lembut.Ketahuilah, saat itu ayah benar-benar mengkhuatirkan keadaanmu..

Ketika kamu sudah beranjak muda remaja..Kamu mulai menuntut pada ayah untuk mendapat keizinan keluar malam, dan ayah bersikap tegas dan mengatakan: "Tidak boleh!".Tahukah kamu, bahwa ayah melakukan itu untuk menjagamu?Kerana bagi ayah, kamu adalah sesuatu yang sangat - sangat luar biasa
berharga..Setelah itu kamu marah pada ayah, dan masuk ke kamar sambil membanting pintu...

Dan yang datang mengetok pintu dan memujukmu agar tidak marah adalah ayah.Tahukah kamu,bahwa saat itu ayah memejamkan matanya dan menahan gejolak dalam batinnya, Bahwa ayah sangat ingin mengikuti keinginanmu, Tapi lagi-lagi dia HARUS menjagamu?

Ketika saat seorang teman lelaki mulai sering menelefonmu, atau bahkan datang ke rumah untuk menemuimu,ayah akan memasang wajah paling cool sedunia.... :') ayah sesekali menguping atau mengintip saat kamu sedang berbuall berdua di ruang tamu..Sedarkah kamu, kalau hati ayah merasa cemburu?

Saat kamu mulai lebih dipercaya, dan ayah melonggarkan sedikit peraturan untuk keluar rumah untukmu, kamu akan memaksa untuk melanggar jam malamnya.Maka yang dilakukan ayah adalah duduk di ruang tamu, dan menunggumu pulang dengan hati yang sangat khuatirdan bimbang.Dan setelah perasaan khuatir itu berlarut - larut.Ketika melihat puteri kecilnya pulang larut malam hati ayah akan mengeras dan memarahimu..Sedarkah kamu, bahwa ini kerana hal yang di sangat ditakuti ayah akan segera datang? "Bahwa puteri kecilnya akan segera pergi meninggalkannya"

Setelah lulus SPM, Ayah akan sedikit memaksamu untuk menjadi seorang Doktor atau Engineer. Ketahuilah, bahwa seluruh paksaan yang dilakukan ayah itu semata - mata hanya karena memikirkan masa depanmu nanti.Tapi ayah tetap tersenyum dan menyokongmu saat pilihanmu tidak sesuai dengan keinginan ayah.

Ketika kamu menjadi gadis dewasa.Dan kamu harus pergi kuliah dikota lain.ayah harus melepaskanmu di bandar.Tahukah kamu bahwa badan ayah terasa kaku untuk memelukmu? Ayah hanya tersenyum sambil memberi nasihat ini - itu, dan menyuruhmu untuk berhati-hati.Padahal ayah ingin sekali menangis seperti ibu dan memelukmu erat-erat.Yang ayah lakukan hanya menghapus sedikit air mata di sudut matanya, dan menepuk pundakmu berkata "Jaga dirimu baik-baik ya sayang".Ayah melakukan itu semua agar kamu KUAT....kuat untuk pergi dan menjadi dewasa.

Disaat kamu kesempitan wang untuk membiayai perbelanjaan semester dan kehidupanmu, orang pertama yang mengerutkan kening adalah ayah. Ayah pasti berusaha keras mencari jalan agar anaknya boleh merasa sama dengan teman-temannya yang lain.Ketika permintaanmu bukan lagi sekadar meminta alat mainan yang baru, dan ayah tahu ia tidak mampu memberikan apa yang kamu inginkan...

Kata-kata yang keluar dari mulut Ayah adalah : "Tidak.... Tidak boleh!" Padahal dalam batin Ayah, Ia sangat ingin mengatakan "Iya sayang, nanti ayah belikan untukmu".Tahukah kamu bahwa pada saat itu Ayah merasa gagal membuat anaknya tersenyum?

Saatnya kamu berjaya sebagai seorang sarjana. Ayah adalah orang pertama yang berdiri dan memberi tepuk tangan untukmu.Ayah akan tersenyum dengan bangga dan puas melihat "puteri kecilnya yang
tidak manja berhasil tumbuh dewasa, dan telah menjadi seseorang" Sampai saat seorang teman Lelakimu datang ke rumah dan meminta izin pada ayah untuk mengambilmu darinya.Papa akan sangat berhati-hati memberikan izin..Kerana Ayah tahu.....Bahwa lelaki itulah yang akan menggantikan posisinya nanti.

Dan akhirnya....

Saat ayah melihatmu duduk di kerusi pelaminan bersama seseorang Lelaki yang di anggapnya mampu menggantikannya, Ayah pun tersenyum bahagia..Apakah kamu mengetahui, di hari yang bahagia itu ayah pergi kebelakang pentas pelaminan sebentar, dan menangis? Ayah menangis karena ayah sangat berbahagia, kemudian ayah berdoa....Dalam lirih doanya kepada Tuhan, Ayah berkata: "Ya Allah tugasku telah selesai dengan baik....Puteri kecilku yang lucu dan kucintai telah menjadi wanita solehah yang cantik....Bahagiakanlah dia bersama suaminya...rahmatilah kehidupan mereka Ya Allah"

Setelah itu Ayah hanya mampu menunggu kedatanganmu bersama cucu-cucunya yang sesekali datang untuk menjenguk...Dengan rambut yang telah dan semakin memutih....Dan badan serta lengan yang tak lagi kuat untuk menjagamu dari bahaya....Ayah telah menyelesaikan tugasnya....Papa, Ayah, Bapak, atau Abah kita...Adalah sosok yang harus selalu terlihat kuat...Bahkan ketika dia tidak kuat untuk tidak menangis...Dia harus terlihat tegas bahkan saat dia ingin memanjakanmu.Dan dia adalah yang orang pertama yang selalu yakin bahawa "KAMU MAMPU" dalam segala hal..


"Pa tiket balik sabah mahal betul,,macamana?".."ta apa la,,balik la,,nanti bapa book,,jangan lupa bagitau bapa tarikh mau balik kl jugak tau"~~saya check tiket,,tiket one way ke tmpat saya RM300++,,belum pulang-balik,,saya lewat bagitau pa saya tarikh  balik sabah sebab takut kalau ada kelas lagi..tapi Pa saya ta kisah,,bukan sebab mampu atau tidak,,tapi Pa saya ta mahu saya beraya sorang-sorang di perantauan neyh..Terima Kasih Pa!

"By,,baju kurung kamu di dalam bilik neyh masih muat?,,,Bapa mau hantar kain neyh tuk baju raya kamu"...pa saya call lagi..dan saya nangis lagi dalam hati..pa..terima kasih sebab masih ingat tentang baju raya saya...

"By ada duit lagi ka? cukup ka buat belanja,,haaa,,duit shopping cukup?kamu tuh kan kuat membazir"...saya nangis lagi..."Pa,,semua cukup la,,pa tapayalah kirim duit, duit MARA ni pun lebih lagi"...Selama hidup di kolej,,saya ta pernah lagi rasa susah,,bukan sebab saya berlagak hidup senang,,tapi semuanya sebab pa saya yang sentiasa risaukan saya

"Pa,,saya keluar dengan kawan saya,,lelaki,,nama dya,,"...." boleh kan?..."Boleh tapi hati-hati kayh,,ingat pesan bapa,,berkawan boleh,,tapi tahu kan batas-batasnya,,jangan pernah percaya dengan lelaki, pergilah,,kalau ada apa-apa bagitau..

"Pa jahat,,pa ta sayang saya lagi,,pa sudah ada anak perempuan,saya bukan satu-satunya anak perempuan di rumah neyh lagi",,,"By,,biar apa pun berlaku kamu tetap anak bapa kan,,walaupun bapa dapat anak perempuan,,ta semestinya pa da tidak sayang kamu,,kamu anak pertama dan kamu tetap anak perempuan bapa"...saya nangis lagi,,pa jahatnya saya,,sampai hati saya tuduh bapa yang bukan-bukan,,saya cuma cemburu,,saya takut pa sy lupakan saya,,
Saban hari saya baca di surat khabar tentang bapa yang rogol anak sendiri,,bapa yang tetak anak sebab marah,,putus leher,,putus jari. bapa yang bunuh anak sendiri,,saya jadi takut,,tapi saya sentiasa bersyukur sebab di anugerahkan bapa yang sentiasa melindungi saya,,terima kasih pa.
Dear kawan-kawan semua..hargai orang tersayang kita,,tidak semua apa yang kita miliki kekal sampai bila-bila kan..semuanya akan pergi satu hari nanti..jangan malu untuk ucapkan sayang dan terima kasih kamu...p/s: ini cuma luahan hati semata-mata..^-^

AWAK..AWAK.. ♥

awak..awak...kenapa awak macam chipsmore

awak..awak...kenapa awak menghilang lagi

awak..awak...kenapa bila awak menjauh,,,saya rasa awak jauh yang teramat sangat

awak..awak...kenapa dengan awak,,awak ada masalah eyh atau awak memang na jauhkan diri dari saya

awak..awak...awak dah lupa saya eyh,,atau saya yang fikir bukan-bukan,,mungkin awak busy sangat kan?

awak..awak..kenapa kalau saya ta balas text awak..awak akan tanya macam-macam

awak..awak..kenapa kalau saya yang menghilang awak tanya dan cari saya di mana

tapi awak...bila awak yang yang menghilang,,,dan saya cari awak,,awak kata saya touching segala 

kenapa ya awak...

awak selalu kata saya ego

tapi awak...camna pula dengan awak eyh

awak,,awak,,,awak ta tahu kan saya juga risaukan awak macammna awak selalu risau kan saya,,awak,,awak,,awak ta tahu kan saya juga nak selalu cari awak sama macam awak selalu cari saya,,awak,,awak,,awak ta tahu kan saya juga teringin na tahu awak berhubung dengan siapa,,sama macam awak selalu nak tahu saya berhubung dengan siapa,,,awak,,awak,,awak ta tahu kan kalau saya juga na awak luangkan masa dengan saya,,sama macam awak nak saya selalu luangkan masa untuk awak, tapi kan awak,,benda yang paling awak ta tahu ialah saya juga tahu nak rindu awak,,jadi jangan menghilang dari saya,,nanti saya tercari-cari awak,,awak-awak,,saya nak tahu,,kengkadang awak jauhkan diri dari saya sebab awak tahu ada yang berusaha dekat dengan saya,,ye ka begitu,,saya tahu sebab awak selalu cakap kat saya,,"yang penting awak bahagia,,saya pun tumpang bahagia"...awak,,awak,,kenapa awak ta faham-faham eyh awak,,,,

JANGAN BUAT!..TOLONGLAH!

bunyinya sangat dramatik...yupe,,begitulah nampkanya,,serius neyh.Saya mimpi benda ta baik,,,tapi bukan mimpi pasal saya atau orang yang rapat dengan saya. saya mimpi pasal kenalan kat kolej,,saya ta tau kenapa boleh mimpi bukan-bukan pasal dya,,nak kata rapat,,tidak sama sekali,,cuma kenal sebab terserempak dekat kolej,,tu jak,,cakap pun ta penah kowt,,,serious saya sangat takut sebab mimpi pasal dya
arrr...takutttt~~~sangat takut~~

sebab macam real ooo,,
na di jadikan cerita,,sepatutnya pagi tadi,,saya dah rancang nak ke kolej ambil bungkusan yang di pos,,barang dah sampai kan,,tapi saya ta jadi pergi tadi pagi,,semuanya sebab mimipi tuh,,dalam mimpi tuh,,semuanya berlaku cam hari-hari biasa,,saya datang kolej pagi-pagi ambil bungkusan,,lepas tuh akak kat kaunter tuh tanya saya kalau kenal dengan budak perempuan nama Cik F,,,lepas tuh,,lepas balik dari kolej saya terjumpa cik F tadi bunuh diri depan mata saya,depan mata saya,,saya nampak dengan mata dya terjun bangunan,,

arrrrr~~tu la saya ta pergi kolej pagi tadi,,sebab saya takut apa yang jadi dalam mimpi tuh berulang dan jadi yang sama,,takut jadi deja-vu

Mudah-mudahan semuanya baik-baik saja. 

Saturday, August 21, 2010

TRANSFORMATION ♥

wink..wink..salam manis semua..^-^

saya ta boleh tido lagi ooo,,,jam d lappy 1.19am,,,petang tadi sudah cukup tido sebab kelas sampai tengah hari jak..weee~~heaven gitu,,,cuma masuk lab chemis,,ohoo,,soma bahan kimia hari neyh na buat termuntah sebab busuk,,hehe,,,
 btw,,,saya nak buat transformation laaaa,,ngaaaa~~~
eyh!tetiba ingat kawan-kawan saya yang selalu suruh buat rambut macam rambut key chain saya tuh...
hahaha...dowang selalu suruh saya buat rambut begini
ngaaa~~~tekejut papa saya nanti ooo,,busuk dowang,,rambut sekarang dah lurus-lurus pown tade orang suka,,nanti buat rambut macam key chain saya neyh,,tambah-tambah la teda orang na suka...heee~~
terfikir na bertudung juga,,,manis sekali,,tapi,,tapi belum bersedia juga ,,bila dah pakai tudung,,tanak buka-buka lagi,,sekali dah pakai kena pakai sampai mati,,so,,belum sampai masanya,,,bila la kelly uii,,,taubat,,taubat,,huhh~~btw,,transformation rambut tuk apa la cik kelly,,,teda maknanya pown,,~~eyh,,kalau ada sapa2 terasa saya minta maaf,,saya ta maksudkan sesapa,,tapi cuma peringatan buat diri sendiri tau,,hehe,,syg soma,,,
k la,,selamat malam dunia..^-^

Thursday, August 19, 2010

BILA KELLY BERTUKANG...HEHE♥

salam satu dunia..^-^

 Oleh sebab pagi tadi kelas sampai tengah hari jak,,saya terfikir-fikir na buat apa,,,singgah kedai stationary, cuci-cuci mata lol...heee~~lepas tuh tetiba timbul idea nak menyibukkan diri,,,weeee~~~mula-mula terfikir na beli wrapper tuk tampal di dinding bilik hostel yang sangat buruk sudah uzur itu...hee~lagipun wrapper saya yang satu-satunya itu sudah penuh dengan tag ice-cream yang di simpan dalam berapa minggu neyh...ta da tempat na simpan lagi...tu belum yang stok berapa sem yang lepas kan..aiyaaa...bukan tampal nota pow..ngeee

terfikir nak tambah dua hingga tiga helai lagi supaya boleh tampal banyak-banyak..hehe..tapi kena makan ice-cream banyak-banyak jugak la kan,,,tapiiiii,,,bulan puasa neyh jarang dapat kuar na makan ice-cream,,,,huuu,,,sob~sob~ta pa..ta pa...lepas raya boleh,,,weee~~~~Sekali dah sampai bilik,,tukar fikiran la pula,,sebab tetiba bernafsu nak tampal almari yang buruk itu jugak,,,ngahaha,,,betol la,,cian almari saya tuh,,,tersangatlah uzurnya,,,simpati saya,,,
saya suka wrapper neyh...ada roses dan inggeris style sikit kan..macam wrapper dinding saya...hehe...i loike~~~
 Jadi saya dengan tegasnya nak jugak balut almari itu...supaya saya berselera sikit memandangnya...hehehe
dan oleh sebab akak senior dan adik senior saya ada kelas lagi,,so saya berkecilbesar hati buat kerja sendirian berhad,,hehe,,,kesian dowang,,ada kelas petang lagi,,,hehehehe,,,>-<
Tanpa salin baju lagi,,,terus jak mulakan kerja...huhu,,,semangaaattt!!!

bila saya dah semangat tampal menampal,,tetiba~~~~aiyaaaa,,tersangkut sebab ada pemegang almari tuh,,,ta dapat tampal dengan smooth,,,ganggu betul,,,puas cari pembuka skru seluruh rumah tapi ta jumpa,,,
saya dengan sengalnya berusaha nak buka benda alah tu guna ketip kuku segala,,,sampai guna hujung garfu dan pisau tau,,,ta dapat buka juga,,,laaaa,,,saya ta nak kerja ta kemas,,,nak jugak buka pemegang pintu tuuuu...eeee..gerammnyaaaa~~

Guna depan,,belakang,,tepi,,dan keseluruhan ketip kuku tetap gagal...~_~
sampai guna garphu lagi tuh...aiyaaa..bapa saya ta penah pesan bawa pembuka skru g sini pown..ahha
 Oleh sebab terlalu geram,,,terus keluar gi kedai beli screwdivr tuh,,hee~~akak cashier tuh siap tanya,,
"adik nak buat apa benda neyh"
"ta da pa2 la akak,,saya na bertukang di hostel,,,hehe"..
ini baru betul....menagis cikgu kemahiran hidup tengok saya buka guna garphu...hahaha...
 dan berjayaaaaa~~~hehehe
hohoho..sangat berpuas hati sebab almari usang sudah cantik sangatsikit..mihihi...
waaa~~saya suka wajah barunya...heheh^-^

Wednesday, August 18, 2010

HAPPY WEDNESDAY DUNIA♥

just passing through...
wish u all Happy Wednesday
happy fasting
and have a sweet-sweet day
quite bz lol...ngehehe
Take Care....♥

Sunday, August 15, 2010

MARI BUAT KERJA AMAL YUKK ♥ (DEAR SAPPHIREPEARLS & ELF)

Salam manis pembuka bicara...weee~~
Jom kita buat kerja amal yuk,,,actually event neyh untuk Sapphirepearls Malaysia Member..tahu ta apa benda neyh?..hee..ini ialah sebuah community Super Junior's fans..hee~~ELF dan sapphirepearls neyh tersangatlah berkait rapat,,btw,,tanak cite pasal tuh,,nnt saya terlebih excited dan mula merapu-rapu,,kan,,
,,,teringin na buat kerja-kerja amal lagi,,sudah lama ta buat,,member card rakan muda saya pun ta berfungsi langsung sudah neyh dekat setahun lebih,,,bila tengok sapphirepearls dah update blog setelah sekian lama terus teruja o,,,
jom ramai-ramai,,kita buat kerja amal yukkk,,,
daripada buat kerja-kerja ta elok,,buat dosa,,baik luangkan sikit masa buat kerja amal kan,,,dulu saya selalu ikut late mum saya buat kerja amal,,tapi sekarang dah ta ada,,rindu semuanya,,al-fatihah untuk arwah mamy saya,,
miss her..:)
To all Sapphire Pearls Malaysia members, we are planning on having a Rumah Terbuka Charity for Anak Yatim on 2nd of October 2010. We kindly ask for your co-operation on becoming the committee of the event. Whoever who wants to join us and become the sub-committee, please send you details as the notes noted below….
Name:
Phone Number:
Email:
Location:
Send them to GaemZiera@gmail.com and
Subject of the email is : Hari Raya Event Committee
Once selected, we will announce the names in our blogs and emails.
 nota kaki: ta sabar na berayaaaa...^-^

AHAD LAA-LAA YANG CERIA♥

Selamat berhujung minggu comel-comel sekalian,,bersedia untuk entry yang merepek lagi panjang lebar,,heee

saya na cerita pasal hari ahad,,tapi bukan hari ahad neyh,,ahad yang lalu,,,hahaha,,,,miggu lalu ada pc fair dekat klcc,,kamuorang ada pegi ta?atau ta tau langsung neyh..ahaha,,sudah seminggu berlalu,,baru na cerita sekarang?basi sudah cerita mu kelly,,,,ngeee~~btw,,,ta kisah la,,lagipun entry neyh untuk santapan kengkawan terutama geng laa-laa,,mari kita fameskan sikit wajah-wajah komersial kamuorang,,hehe,,suka kan?dowang suka neyh...saya tau..mihihi..fyi,,walaupun penat sebab ada LDK,,dorang tetap juga na pegi,,,so takkan saya tinggal kan,,saya pown mestilah ikut untuk melaporkan sebarang kejadian di sana..hehehe..kitaorang rancang nak pegi pc fair jak,,ta ke mana lagi,,tade shopping tau,,lagipun dah petang kan,,,isnin ada kelas lagi,,tanak balik lewat,,so kamiorang amek lrt dari gombak terus ke klcc..

 Oleh sebab lrt tersangatlah sesak,,kami lapan orang duduk asing-asing,,saya duduk dengan cyma,,apek dan kimie,,lepas tuh kan,,disebabkan terlalu ramai manusia di dalam lrt tuh,,,kami 4 orang terlepas 1 stesen,,aigoo,,dah la saya tersesat dengan budak-budak busuk yang ta tau jalan jugak,,wuaaa,,,tuh arr apek,,tetido lagi,,,kengkawan yang 4 orang lagi dah turun kat stesen klcc,,,ngeee~~tanak duduk dengan apek ngan kimie lagi,,nanti sesattttt...hahaha..
Itu dya iylia syafiq a.k.a apek dan kimie yang membawa saya dan cyma sesat bersama,,,hahaha^-^
Kelly: apek,,kita na ikut mana neyh?
Apek: erm,,,jangan risau la,,kita ikut orang je,,ikut mana ramai orang neyh pegi,,,mesti dowang na pegi pc fair
Cyma: ko ke laut ney apek,,
Kimie: relax arr,,jalan je
Kelly: aigoooo~~neyh bukan ke laut neyh,,ke gaung sudah neyh,,hahaa


Akhirnya sampai juga dan ketemu kengkawan yang lain,,oleh sebab nak tunggu akak ngah kitaorang iaitu buah hati kepada abang ngah geng Laa-laa,,kamiorang bersiar-siar mencari makanan,,,laparrr ooo,,,kali neyh,,saya,,cyma,,apek,,kak zun dan abg din,,,kak zun dan abg din nak beli sesuatu di aunty's anne,,saya ta suka..uek!so,,saya,cyma dan apek bersiar-siar lagi,,,weee~~
tetibaaaaaaa....tau apa jadi???

kami diserbu sekumpulan liang moi dan liang zai,,,(bebudak cina) bersama model yang tersangatlah seksi,,hanya memakai skirt pendek-pendek,,,tube,,dan seluruh badannya colourful,,memegang sebiji bulan sabit,,bila tengok betul-betul,,rupanya badan model tuh di caler kan dengan warna bendera Malaysia,,,
lebih kurang begini lol..tapi ini model dari pc fair tuh,,mihihhi
  "excuse me,,we are student from,,blaaa,,blaa,,,blaa,,could u guys help us,,please,,take picture with our model,,and pose for 1 Malaysia"...

Dengan rasa malu tahap dewa sebab disaksikan manusia-manusia sekeliling,,saya, cyma dan apek pun setuju juga amek gambar,,wahseh,,gila famous masa tuh,,,2 pic di snap,,ntah apa-apa jak pose kamiorang,,aiyaaa,,maluuuu,,,pastuh dowang minta buat ucapan sikit dan cakap " 1 Malaysia"..ngeee~~apek sorang jak yang cakap,,saya dengan cyma diam je..hahaa..semnagat apek jerit '1 Malaysia'...miahahaha.

Dan,,bila dah cukup ahli,,,gerak la ke pc fair,,wuaaaa,,sangat ramai manusia berkaki dua,,,hehee,,untuk mengelakkan kesesatan,,,abg Din jalan depan sekali,,diikuti kak zun yang berpaut pada beg abg din,,diikuti saya memegang tangan kak zun,,diikuti cyma yang pegang beg saya dan myra di hujung sekali,,muahaha,,,kan bagus,,jalan berjemaah,,ta sesat punyaaaa,,mihihhiihihi,,

owhh,,tersangatlah rambang mata di dalam tuh,,,tujuan saya hanya na beli sebiji pendrive sebab tiga biji pendrive saya dah hilang,,,sekali sampai sana,,,naaaa,,runtuh iman tengok benda-benda color pink,,,aiyaaa,,,
 lepas penat pusing-pusing,,dah beli apa yang patut,,,terus merehatkan diri di luar,,tunggu budak-budak lain siap bershopping,,makan,,teman abg ngah bercinta di air pancut,,haha,,dan terus pulang,,,ngeee,,
aigooo,,so sweet.,,,
sesi check harta masing-masing...^-^
itu dya abang long mengetuai sesi check barang-barang,,ahhaa
tengok,,kan dah berebut,,,ishhhh~~~

 lepas makan,,abag ngah kata,,nak bercinta dulu di air pancut..hahaa..kami pun layan je,,ye la,,bukan selalu dapat jumpa kan,,ngeee~~~

ngaaa,,,semangatnya orang di depan sekali tuh,,mihihihi
aigooo..panjang banget,,ok lorh,,sekian saya melaporkan dari cotton candy paradise,,,
have a swee-sweet sunday semuanya,,,

Thursday, August 12, 2010

SELAMAT DATANG RAMADHAN ✿◠‿◠

Salam ramadhan al-mubarak kawan-kawan ^-^

Selamat berpuasa untuk hari kedua..dari pagi tadi na buat entry tapi saya ta tau apa masalah belog ini...ta dapat na post entry lol...aiyaaaa.. nevermind dugaan bha tuh..heee~~
Macam mana hari pertama puasa korang?...mesti sukses dengan jayanya kan...hehe..saya juga sama..tapi pagi tadi badan saya sakit semacam...rasa terkulai-kulai pun ada especially kelas biology..lecterur siap tegur lagi,,,"kamu kenapa hari neyh,,,ta cukup tido semalam,,,buat apa,,solat hajat?"..aigoo..perli saya oo...semalam saya ta dapat tido..jadi pagi tadi sangat penat...badan pun menggigil...huh~~itu perkara normal bagi saya..hehe..
Btw,,,thanks tu Molly yang ajak saya berbuka puasa di Neili..Terima Kasih banyak-banyak..nanti kita berbuka dekat kolej eyh...na gi bazaar la busyuk...boleh kan...?heee..rindu dulu-dulu bha..hahaa..wink-wink..^-^

Dan tidak dilupakan buat kengkawan di dunia blog,,selamat berpuasa ya..salam Ramadhan..kalau ada salah dan silap harap di maafkan...eyh,,bukan raya he tau baru na minta maaf...hari-hari biasa pun kena minta maaf dan apatah lagi di bulan Ramadhan neyh kan..bulan seribu rahmat..^-^

Pesanan Jibril a.s. buat Nabi Muhammad s.a.w ketika hadirnya Ramadhan, "Jgn tglkan brmohon maaf dgn 3 glgn:1)mohonlah maaf dr kedua ibu bapamu2)mohon lah maaf sesama suami n isteri3)mohon lah maaf drpd keluarga,sahabat handai n mereka ...yg berada di sekelilingmu
 owh iya...jangan tekejut sebab saya bertudung,,korang perli eyh..ngee~~tadi pagi saya ada kelas CTU la..ngee~~take care semua...^-^...semangat okayh!jangan lemas-lemas masa pose..jangan puasa sampai tengah hari je tau..ngahahaha..soma dah besar kan...wink-wink..

Monday, August 09, 2010

SI KELLY PENGANTIN TA CUKUP UMUR♥

hyep..hyep..wee~~excited mo cerita neyh...hehe....hari neyh kan...hari ni kan..saya jadi pengantin express tau..ahahaha...untung laaaa..petang tadi LDK kedua..itu ialah sebuah program anak angkat..heee~~tipu..LDK tu program wajib uitm laa..setiap sem kena pergi..kalau ta datang kena repeat sem depan...aigooo....

eyh..tanak la cerita sal apa LDK tuh..tapi na cerita sal aktiviti kamiorang tadi...
LDK kali neyh memang best sebab group saya terdiri dari budak-budak busuk iaitu kengkawan baik saya..yang paling penting soma geng Laa-laa...wee~~suka-suka...
Tadi masa bagi group kecil,,saya dapat group kucing,,hahaa,,meow-meow...^-^...comel kan nama group saya..hee~~sesi pertama kena design baju pengantin...hehehe...of cos la saya modelnya kan..ngahahaah..
tengok camna bebudak tu kerjakan saya....

Diperkenalkan jejakha-jejakha yang jadi juri + madam Zurai..^-^
  .haaa..tau tak...saya menang tau...nagahhaa...tapi dapat no 2...heee~~yang no satu tuh dapat 38 point..saya kalah satu mata jak...ngeee~~37 tuh...juri kata saya yakin ok....ngeee~~sila muntah...hahaha...tapi betul oo...lagipun baju saya kukuh gitu..jalan sekuat hati pun ta tercabut...hehee...

lepas tuh sesi kedua...skema sikit arr...pembentangan tuh wajib ar kan...heee~~biarkan gambar-gambar berbicara dengan jayanya..hehe
itu dya..Kelly sebgai setiausaha Meow-meow Sdn.Bhd
see?khusyuk org dengar wakil syarikat saya bentangkan kertas kerja..hahaa,,,
CEO syarikat..apek dan eykal sebagai ahli jawatan kuasa tertinggi...hahaa
Btw...LDK yang sangat best dan tidak bosan..ngeee~~best dapat sekumpulan dengan kengkawan saya..huhu..^-^..have a nice2 day..

Saturday, August 07, 2010

LET'S FLY WITH AIR ASIA ♥

setelah semalaman ta dapat contact lelaki terhebat saya disebabkan ke-busy-an..huu..akhirnya  terpampang juga nama lelaki terhebat saya di skrin...

"By,,tidak pulang?" 
"mahu pulang,,,,napa tidak dapat call semalam?"
"handphone dalam kereta,,,,bila mau pulang neyh?"
"Pa support ka?..hahaa..."
"owh,,jadi selama neyh sapa yang support?"
"hehe,,,gurau la,,,pa,,sa pulang awal tau..sebab kelas dah ganti,,so boleh pulang awal. bapa tempah MAS atau Air Asia?"
"Air Asia laaa".
 "Pa,,saya support tiket balik sabah,,pa support sa g korea la.."
"haaa,,sudah,,pulang rumah"
ngee~~~~

weeee~~~papa saya peminat Air Asia tuh...miahaha.."let's fly with air asia"..uii..kamuorang,,,nampak kan iklan nuffnang saya tuh....nampak tidak...waaaaaa..geram tengok tau..klik la sekuat hati....ada tiket murah arr pegi koreaaaaa....argghhh..mo pegiiiii..mo pegii...

*Sila click untuk ke page Air Asia"
wuaaa....sakit mata saya tengok..aigooo..bila dapat pegi neyh....dulu masa form five,,saya dan bestfren saya miss Cynthia George dah rancang pegi...saya dah siap beli buku,,kamus korea segala dan belajar bahasa korea sebab dah nak pegi,,,dah prepare mental dan fizikal tau,,sebab masa tuh kami na pegi 2 minggu...ooo...dua minggu tuh...dah boleh cari jodoh tuh...ngahahaha....tapi sebab kawan saya dapat plkn..niat terpaksa di batalkan...sedihhh~~berhabuk sudah kamus korea saya di locker neyh...ngeee~~ta tau bila dapat peluang lagi na pegi...budak comel! jom pegi yukkkk~sem lepas kata na pegi..yukkk laaaa~~~yukkk~~..
arghhhh....mahal lagi tiket saya pulang sabah...arghhh...

Boucing Sky Blue Bow Tie Ribbon