Thursday, July 29, 2010

KANAK-KANAK RIANG♥

Selamat berbahagia dunia,,hehe,,Tahu tidak,,sejak semalam,,iaitu hari rabu,,dan hari ini...kelas saya asyik cancel jak. ada kelas pown,,ta sampai 2 jam,,tadi pown saya ada 1 kelas jak...aish..membazir jak pakai baju kurung..memberatkan penimbang dobi jak...heee..ta suka la kalau ta ada kelas neyh..(uek!..padahal,,saya la orang pertama tepuk tangan sekuat hati kalau kelas ta ada..maiahaha)...

 Semalam kan,,ada orang kata saya asyik senyum melebarrrr jak,,senyum-ketawa-senyum-ketawa,,mihihi...aish..itu kan hobi saya..ish takkannnlaahh saya menangis pula kan,,sampai dya kata saya terlebih bahagia sebab sudah ada orang lain...ngeee~~untung laaa,,semalam banyak habiskan masa dengan Molly si budak comel..ngeee..comel laa sangat kan. sampai dya ada tanya..
"ta borink ke duduk dengan saya?"...awww~~rasa macam mo gigit-gigit jak budak busyuk tuh...asal suka sangat tanya soalan tidak munasabah tuh..ngeee~~takkanlah borink pula.
Btw, terima kasih untuk semalam budak busyuk!" 
saya dapat ice-cream lagi..weee~~suka-suka..^0^

oawhhh yaaaa....kat kolej ada pak cik buat booth kecil-kecilan, buat button badge..wee~~teringat zaman sekolah dulu.....suka bertanding sapa punya badge paling banyak kan..paling comel segala..ahaha..macam2 jak..btw,,semalam saya ada design tuk badge button kami..tuk kami tiga..weee~~
aish..vandalisme betul laa!conteng meja di kelas lagi...ta baek!..
Dan ini hasilnyaa...ta sama pown..sebab pak cik tuh kata sangat complicated laa..ta muat...so dya tukar design sikit..tapi masih kekalkan kecomelannya design saya..muahaha...cute kan...~~weeee
Aww~~sungguh comel..macam gula-gula...so sweet...hehe..esok boleh pakai gantung d kad matrix....weee~~
okayh larhh...gtg..take care soma..weee~~~have a sweet2 day..^^

Tuesday, July 27, 2010

THANKS FOR THE AWARDS ♥

Thanks somanya sebab bagi award,,saya minta maaf kay sebab ta dapat na jawab soma soalan2 tagged tuh...so sorry..nanti saya belanja cotton candy ya..hehe..^^,
Thanks to Sweetie Syaza and sis Putri..^^,

NOVEL LAGENDA BUDAK SETAN! DAPAT PUN! ♥

Hari tuh nampak mr.curly buat entry pasal novel neyh. sangat jeles sebab saya juga mahukan satu.
tapi,,akhirnya saya dapat..yupe..saya dapat petang tadi...heee~~
beli dekat pasar malam u;olls. haha.walaupun mungkin orang lain sudah lama memilikinya..tapi serius saya cari ta jumpa-jumpa. sebab saya ta tahu pun kewujudannya sebelum neyh. Lepas tengok filem baru tahu kan. tu la pasal. Agak ketinggalan zaman di situ ye. kekeke.

saya nak baca yang dari hati penulis..haha..dowang kata novel dya lagi hebat dari di layar perak..muahaha..
layan..~~

SAYA DAPAT RASAKAN... ♥

sila abaikan entri ini..dulu masa first time buat blog hanya terfikir nak buat luahan hati semata-mata...tapi.lama-kelamaan...sangat susah nak dijadikan tempat luahan hati...pernah sekali orang kata kat saya..."kamu tulis sebab nak dapatkan perhatian orang laa?"...sangat terasa dengan kata-kata itu..meleleh-leleh air mata...seriously saya ta pernah minta orang follow blog neyh..ta pernah na minta orang baca blog neyh...memang kengkadang saya publish kat fb,,tapi itu pown kalau entri yang berkaitan kawan-kawan sekelas ataupun kalau buat entri tips-tips berguna...bila ber-blog walking,,saya follow blog yang saya suka...ta pernah minta di follow balik sebab seriuosly sa sangat benci keadaan tuh.....

Berbalik kepada cerita asal,,,bila na buat buat sesi luahan hati d blog ini..nampaknya sangat susah,,sebab ternyata sangat terbuka kan..hurm...rindu pula saat-saat dulu...nak cerita apa pun boleh...teda orang na baca pown..hahaa...tapi itu bukan bermakna saya tidak menghargai follower...saya sangat menghargai kamu,,kamu dan kamu...saya pown ta tau apa yang best tentang repekan saya..ada juga yang sudi baca kan...sungguh terharu...haa??adakah sa patut buat satu blog lagi yang lebih private..hahaa...seriously saya seperti sudah tinggalkan dunia diary saya..agak malas memegang pen dan buat sesi luahan hati..ahhaa...siap cari diary cantik-cantik segala,,beli pen metalic yang paling berkilat...beli sticker2 segala hias-hias diary..haha..sudah lama ta buat benda-benda tuh...

kenapa kita selalu kenangkan benda yang lalu?..saya tergolong dalam orang seperti itu..kalau ta ada yang lalu..ta da la kita yang sekarang kan..kalau ta ada kenangan lalu...kita takkan dapat kenangan yang sekarang kan...ada orang yang suka banggakan dan hina orang lain yang hilang kenangan lalunya..tapi dya ta fikir..tanpa kenangan lalu yang hilang itu,,dya takkan dapat kecap kebahagiaannya sekarang...hurm..sa bukan na kata sa baik atau apa..tapi..kamu ta boleh bangga-banggakan apa yang kamu ada sekarang dan hina orang lain yang telah kehilangan kenangan itu..sebab kamu sendiri ta pasti kalau kenangan tu akan jadi kepunyaan kamu selamanya..kamu ta boleh na perli-perli orang lain sebab kamu yang berjaya dapat kenangan baru itu...sebab bukan kamu yang ada di tempat orang lain pada masa tuh..

saya ta tau kenapa saya rasakan sesuatu yang lain...saya ta tau kenapa?sayakah yang suka fikir bukan-bukan...mungkin juga.,,ataupun semua orang memang berubah..ya semua orang berubah..orang berubah ikut keadaan...mungkinkah sebab bosan? mungkinkah sebab sudah penat layan kerenah? mungkin kah sebab rasa menyampah? mungkinkah sebab faktor sekeliling...orang berubah disebabkan banyak faktor..mungkin sebab lifestyle..mungkin juga sebab jumlah manusia yang semakin hari semakin bertambah..manusia yang menarik perhatian.ataupun manusia yang lebih baik...

saya dapat rasakan sesuatu...perasaan seperti kehilangan..kehilangan sesuatu yang sangat berharga..ya..sesuatu yang sangat berharga bagi saya..saya dapat rasakan benda yang selama neyh seperti kepunyaan saya hilang perlahan-lahan...saya pun ta tau..tapi seriously saya sangat takut na hadapinya..saya dapat rasakan tuh..saya percaya dengan instinct saya..saya bencikan perubahan seperti neyh..kenapa laa saya selalu dapat instict beginia..kalau la boleh buktikan perasaan saya yang sebenar-benarnya kan bagus..huh..


Saturday, July 24, 2010

DEAR ELF!!♥

hyep..hyep..selamat pagi dunia...muahaha..untunglaa pagi..sekarang dah tengah hari la..ngehee..
eyh korang..pagi tadi,,kelas taekwando,,saya belajar turning kick owh..awww...sungguh hebat ku rasakan..ngahahaa..
eyh...saya bukan na cerita pasal saya,,tapi nak story morry pasal SS3!!!!
apaaaaa ituuuuu????
itu ialah sebiji kek yang sangat sedap..hahaa..tipu..itu Super Show 3 laaa..aish..takkanlah ta tau kan..
jhan jan...
saja na khabar-khabar kan..ngehehe..perhatian dunia!!...
kamu dah beli baju a.k.a jersey tuk konsert nanti ka?...laaa..asal ta beli lagi??rasanya dah habis tarikh tutup laaa...mak aii..asal ta godek-godek mukabuku korang..ruginyaaaa...(saja buat korang jeles..hahaa)...kamiorang dah tempah awal-awal lagi tau...muahaha..walaupun design berubah-ubah..tapi puas hati laa...sekurang-kurangnya admin dan ELF bersungguh-sungguh kan..awww~~terharu...meleleh-leleh air mata neyh..muahaha...tengok design sikit...
eyh..baju yang Sung Min saya akan pakai nanti laa..aigoo...^^,

btw...sekarang admin Atin dan myELF solo project tengah rancang nak ambil seat yang sama tuk kita orang soma..mesti best duk reramai...awww~~mesti oppa2 SuJu terharu tahap dewa-dewi..ngahaha..
SS2 bulan March lalu saya ngan kengkawan duk kat upper tier menghadap stage...memang sangat jelas dan sangat jeles juga sebab akak senior saya kat rock-pit..aish..sungguh geram..tapi penat ooo berdiri kat rock-pit..nanti kalau dak2 SuJu lari-lari pusing stage..ta dapat nampak pown..hahaa..Btw...kepada ELF...kumpul duit ya..rajin-rajin menabung...tahun depan kita duk kat VVIP...hahaa..eyh lupa...jangan lupa vote poll pasal section yang korang nak...excited tau..walaupun tahun depan lagi..miahaha..ta kisah..semangat!!..

admin atin: the seating plan pic is taken from super junior official website.
just ignore the round seating area.imagine it square as our stadium is square.if the seating plan in m'sia is similar with ss3 korea,then i'll choose 5,6,12 & 13 section because it's near to the stairs(can touch or shake hand).if not the same,we'll think bout it again.
p/s:the real pic..i'm not sure if it the stage for SS3 or not.but it quite similar ^^



SUKA SAYA♥

tidak dapat tido laaa..aish...sila abaikan entri ini..saya borink..dan rasa sunyi...na text orang,,tapi takut menggangu..dah pukul 2 lebih neyh..hurmm..esok ada kelas taekwando..esok kena tunjukkan skill segala..bangun awal lagi..ngeee..lapar la pula pagi2 neyh..tadi teda dinner pown..uwaaa..itu pown mo bagitau..(eyh cik kelly,,teda orang na tau pown..uek!)...tadi ikut akak2 bilik pegi pasar malam depan kolej IIC..tahu tak..alaa.International Islamic Collage laaa..mihihi..nampak mee goreng yang sangat menyelerakan...weee~~

"abang,,mee goreng..1 ya.."..abang tuh dah na bungkus dah.abang tuh pown golek-golek sikit mee tuh.."eyhhh,,sorry bang,,ta jadi laa...banyaknya udang dalam mee neyh...sorry bang,,ta jadi beli"...wuaaaa...banyak banget udangnya...nanti esok...ada pula budak muka merah-merah tembam-tembam gi kelas...aish.kempunan saya....terpaksa laa makan kentang goreng jak...ahaaa..malas na singgah gi beli makan lagi..huhu..sok lepas taekwando na makan roti planta banyak-banyak..miahaha...^^,
Bila la baru boleh tido neyh...huhu..sejuk malam ini yah...kipas bilik ini bunyi helikopter...aigooo...kalau tetiba tercabut putus kepala..sapa na tanggung haa!!...eee...seram banget.

apa na buat arrr...owh!..jhan-jan..snap pic yuk..ngehe..jap arr..on webcam dulu..ngeee..jap..story sikit..saya suka berselubung kalau tido...kalau tido saya pegang tiga selimut..satu selimut yang besar untuk seluruh badan..satu kain sejuk yang lembut lagi wangi..dan satu shawl yang sa jadikan selimut kecil tuk tutup muka kalau tido...sa ta tau kenapa..mungkin sebab bantal comel rerama dan bantal love saya ada dengan budak comel Molly tuh...haha..teda bantal saya na bawa tido..ngehee..ta pa la...budak comel tuh susah na tido..mana la tau bantal saya dapat buat dya tido sedap sikit..tu pown kalau dya guna la..ngeee~~
snap pic muka budak ayu..nak tengok???uek..muntah dulu...ngeee
 kengkawan selalu ejek saya mualaf kalau da pakai tudung,,aish..ok apa saya pakai kan...comel kan..haha..baiklah..sila ketawa kejam dengan statement saya tuh..mihihi..
tengok arr..gelap2 pown snap pic lagi..buruk..
mo tido laaa...zzzz...

Thursday, July 22, 2010

I GIVE MY FIRST L♥VE TO YOU

"saya tahu kita akan berpisah juga satu hari nanti,,,tapi jangan jauhkan diri dari saya sebelum semuanya betul-betul terjadi,,,jangan lupakan semua kenangan lalu,,jangan biarkan saya sorang dan lalui semuanya sendiri...jangan minta perpisahan sebab saya benci perpisahan..saya tahu kamu sakit,,tapi kita boleh hadapi semuanya kan..jangan putus asa!.."

awww~~agak jiwang di situ ya...mihihi..tapi itu ikhlas dari hati yang putih lagi murni ini...betul neyh..ta tipu...ngehee..hari neyh saya ada 2 kelas jak. 
 setelah isnin hingga rabu full jak dari jam 9-6pm..khamis dan jumaat tersangatlah free..muahaha..lepas tuh boleh laa menggila sebab terlalu sunyi dan kebosanan tahap dewa...jadi hari neyh aktiviti saya..layan cite..cite apa...cite laaa...
jhan-jan ^__^
"I give my first love to you"
Yaa..i give my first love to you..just for u..^^,
hari tuh baca..hari neyh tengok pula..ngehehe,,,baik punya..
..owh ya..hari neyh bersamaan 22 July,,b'day my bestie.my lovely and the cutset fren i eva had..mihihi..miss Cynthia George..
Happy Sweet 19 besfren...God Bless U..Mesti sedih kan sebab first time sambut b'day di perantauan..sama la macam saya rasa dulu...hihi..tapae..len kali kita sambut sama ya qing ai..Love u so much!..take care.

hmmm..ok laa,,mo rehat2 dan layan cerita..lapar neyh..belum makan,,na tunggu dowang buka puasa baru makan..hehe..Have a sweet2 day somanya...Take Care..bagi yang moody-moody..janganlah moody-moody kay..nanti saya nyanyikan lagu 3 beruang untuk kamu supaya kamu ta moody lagi..nak tak?..hehee...smile^_^

PAGI HENING DI TMN METROPOLITAN♥

Ini kesinambungan entri sebelum ni.ngeee~~singgah di taman metropolitan sebelum balik tido..bak kata cyma..nak berjongging dulu pagi2..hahaa..untunglaaa...btw,saya suka tempat neyh..sangat tenang..ta jauh dari kolej saya..7 minit sampai laa..kalau buat sesi luahan jiwa di sini mesti besh..hilang soma stress...kalau petang2 ramai orang main layang-layang di sini... banyak tasik dan sangat hijau mata memandang..saya suka..^^,
cari saya!!..sapa dapat cari..saya bg choki-choki..wee~~
jha-jhannn..itu saya...si bawang putih..miahaha..buat pembenci diriku..jangan panas pula..hahaa.saya suka nama kamu bagi tuh,.,miahahaa

Btw..di kesempatan ni,,na tujukan ucapan khas buat seseorang..hanya kamu.bukan sesapa tapi kamu.bukan orang lain,tapi kamu.bukan dya,,tapi kamu,,bukan orang lain yang saya kenal,,tapi kamu,,bukan orang yang baru sehari dua saya kenal tapi kamu yang hampir setahun saya kenal..bukan diorang,,tapi kamu.bukan kawan saya yang lain,tapi kamu yang lebih istimewa..kamu tahu siapa kamu,,lebih dari orang lain tahu...dear kamu,,saya minta maaf tau. saya minta maaf buat kamu terasa. saya minta maaf sebab soma tuh..saya ta maksudkan kamu, jangan terasa. jangan merajok dengan saya. btw,,thanks sebab pujuk saya walaupun kamu ta buat salah apa-apa pown..kesian kamu kena pujuk saya pula..tapi saya suka..hahaahaa..saya rasa cool dengan ice-cream kesukaan saya..kamu makan juga walaupun ta suka perisa tuh kan..hahaha..kelakar laaa...dan thanks juga bagi coklat tuh..weee~~..wink2 :) 


i-CITY DAN HUJAN CINTA ♥

Salam and a very good day to everyone dan budak2 comel...^^,

weee~~seperti yang di ura-ura kan,,minggu lalu saya habiskan hujung minggu dengan cintahatikengkawan..ahakz,,somanya geng budak Laa-laa...hanya separuh dari Laa-laa yang ikut,,so kamiorang naik dua kereta jak. Sebelum meroyan di i-city,,singgah dulu destinasi paling best untuk dinner,,tentunya yang paling dekat dengan kolej laa..hehe..Neili Cafe kat Sentul...bagi yang ta pernah jejak Neili Cafe neyh,,mesti buat pandangan serong,,hahaa,,al-maklumlah,,dari luar nampak macam gerai mamak tepi jalan..sekali masuk,,haaa,,,melopong mulut..nnt singgah ar sini...hihi..^^,

baiklah,,tanak laa cite berpuitis-puitis lagi..biarkan gambar-gambar saja berbicara.
ok,,dah sampai pown...
hahaa..untunglaaa...sila lihat cermin kereta,,,ok,,sila ketawa..sebab kami sampai jak terus hujan...untunglaaaa..hujan cinta di i-city!..Tapi oleh sebab masih hujan renyai-renyai,,kami redah jak,,,15 minit kemudian baru hujan lebat...heee~~sempat la jugak snap muka cekodak tengah malam..

balik..hujan lebatttt......~_~!

Thursday, July 15, 2010

BAIM WONG A.K.A ENCIK DIMAS!!♥

haaa...bila dah lama ta updated beginilah jadinya...terus publish entry berguni-guni...ngehehehe,,,dalam masa beberapa hari neyh,,banyak jugak kisah-kisah berlaku di kolej....tengok tajuk laaaa...Baim Wong tuh!..kenal ngak?aish..takkanlah ta kenal kan..takkan lah ta kenal Dimas..haaahaaa...masa kelas kimia hari selasa lalu,,tetiba dua kerusi yang di sebelah saya,,ada sorang mamat duduk....
"aish..macam kenal lelaki ini!..di mana saya nampak muka klon dya neyh ya?"
~bermonolog aq di hati..hahaa..Sebelum tuh kita tengok dulu pic Baim Wong...handsome tau tidak?

Kelly: Sarah,,sapa tuh?
Sarah: Ta tau,,budak baru kowt
Kak Zun: tadi masa math pown ada..sapa tuh ar?
Kelly: Kak Zun,,sini dekat,,(berbisik-bisik sekuat hati)..Kak Zun,,macam Baim Wong laaa
Kak Zun: Dimas?..ye keeeee??
Sarah: Baim Wong mana neyh kelly??
Kelly: aish,,ko kan tengok BBC..dya laaa Baim Wong!..aigooo,,
Kak Zun : hahahaa,,,ada-ada jak budak neyh
Kelly: eyh betul laaa kak Zun..sama laaa..hahaaa...aq nampak jelas neyh..ok..mulai hari neyh kita gelar dya Baim ok!
Wonder girls : Ok!


haahaha..suka hati saya jak kan bagi nama..gambar Baim Wong pakai spek mata neyh macam si budak baru tuh laa...dya pown pakai spek jugak..ngahhahaa..tau tak??sejak hari tuh..semua kengkawan panggil dya Baim..wehh..budak baru!..beruntung ko dah fames tau...hahaha...nanti kalau saya dah sekepala dengan dya baru kita culik gambar dya yah..hahahaa...dya budak yang baru transfer dari Kolej Teknologi Timur...dya asyik sesat jak berapa hari neyh...dya dah nampak kami masuk kelas,,tapi tetap jugak cari kelas lain..ngehehe...pelik betul..dya ta kenal orang lagi kowt...kesian..mesti budak-budak kelas ketawa baca entry neyh..sebab dowang jak yang tau sapa Baim tuh...nagahaaa..untunglah ada artis study di kelas kami..muahahaa...saya rasa nak ketawa berguling-guling sekarang...muahahahaaa..

KEMBALI BERAKSI ♥

Salam semua..salam sejahtera..
berapa hari saya menghilang,,rindu banget dengan cik belog saya. Saya bukan menghilang tapi..tapi..agak tidak sihat berapa hari neyh, ditambah juga dengan ke-busy-an yang melanda,ketidak stabilan jiwa raga, kesakitan tubuh badan, kepenatan otak dan sewaktu dengannya. Tidak berblog walking,,sampai ada follower yang lari..haaa...itu hak dya,sebab saya ta penah paksa sesapa pown follow,,sebab saya sangat benci ayat, 'follow me back'..ngeee..

Btw, nak dijadikan story yang ta berapa nak hot,,sejak akhir-akhir neyh banyak yang tidak sihat,,mungkin sebab faktor cuaca. kengkadang balik kelas kena hujan,,g kelas kena terik matahari,,masuk kelas kengkadang sejuk sangat sampai beku,,pastuh keluar kelas panas lagi..tuh pasal laa badan ta sihat..kena demam, selsema, pening-pening,,sakit-sakit badan,,moody segala...dan hari neyh pown kelihatan langit berjerubu..aigooo..tapi sekarang saya dah baik sikit,,,tinggal batuk-batuk sikit jak..heee~~tu pasal terus update belog..Dan di kesempatan ini,,ingin meminta maaf dengan beberapa individu,,,saya minta maaf sebab menghilang,,teda contact tau layan kamu,,sorry..~_~..sorry cyn,,sa ta hilang la cyn!..ada jak di sini..sorry encik Molly buat begitu dengan kamu,,jangan kecil hati..sory cik wanie sebab macam teda bercakap dengan kamu..sorry...sekarang saya dah sihat,,so bersedialah saya ganggu kamu yah..heee~~

Esok saya ada satu kelas jak..kelas kimia..so,,esok saya nak tido sepuas hati..sabtu nanti saya ada kelas taekwandoo....jadi,,saya nak sihat sepenuhnya supaya dapat beraksi di gelanggang!...hahaa..macammana la agaknya rupa saya nanti ya?..aigooo ta dapat saya bayangkan pakai uniform taekwando tuh...fyi,,neyh 1st time saya join seni-seni pertahankan diri neyh..arrr..takut juga neyh..harap-harap ok..mihihii..

Sunday, July 11, 2010

SAYA PERASAN LEBIH MEYH??♥

Hyep,,hyep...sekarang tengah duk di ruang tamu rumah pink kami..saya duk sowang di ruang tamu..malam neyh cuma berempat di rumah..yang lima lagi balik umah..weekends kan..kalau sabah tuh dekat,,setiap hari saya pulang rumah...ngahaha..tunggu saya kawen putera raja baru dapat pulang balik ke sabah dr kl neyh..ahahaa...boleh guna jet dya..ngehehe. Saya ta boleh tido lagi...jam kat lappy tunjuk 2.44am..eyh...kat Tv 1 german vs uruguay laaa..hahaa...kesian..tgk Tv 1 jak..eyh!..terang apa Tv1..sekurang-kurangnya dalam hostel ada juga tV..kamu ada??hahaaha..

 Sempat lagi snap pic subuh-subuh neyh...hehe..gambar di hitam putih kan sebab muka busuk..ahaha

Sejuk deyh di luar..sedap dowang soma tido,,nak kejutkan cik wanie tengok bola,,tapi ta sampai hati,,tengok dya sedap jak tido,,hehee,,nnt esok mesti dya merajok bab ta kejutkan dya...heee~~
saya ta boleh tido sebab sudah overdose tido..lagipun,,esok rasanya tinggal sorang lagi di rumah..malas na kuar..ok..sangat panas di luar itu..neyh bukan kat korea..tapi kat kl yang memancar mancar mataharinya..adohhh...so,,esok la baru claim tido..dowang keluar saya tido,,ngehehee

ok goalll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(iklan sekejap)..horayyy..owh yeah~~owh yeah...goal sudah,,,muahahaaaa....thomas Muller!..weeee~~go german go..go german go...owh..eyh mana Lahm!napa saya ta nampak neyh!...atau tv neyh kecik banget..ngeee~~

ok sambung cerita,,,tadi petang mood tidak berapa baik,,,hampir gilaa,,dan jiwa kacau...tunggu cik wanie sampai kul 9 malam,,baru pegi kuar makan,,nasib baik cik wanie sayang saya,.kalau tidak mesti dya ta balik dan bermalam kat umah mak cik sedara dya...wuahahahaa...tolong buat jambatan gantung ke sabah boleh?..ngeee. dan ada orang tuh kan datang dari jauh na makan sekali dengan saya...hahaa...iya la tuh..saya masih merajok lagi neyh!..dya belum pun lukiskan saya bintang-bintang..heee..seperti biasa,,kalau datang gerai tuh abang tuh dah tau saya makan apa..kat kolej neyh berderet-deret gerai makan,,tapi saya selalu makan di 3 gerai jak..kalau saya datang mesti dowang dah tau..ta payah order..muka nasi pattaya betul la...kalau bukan pattaya,,nasi goreng cina..bayangkanlah,,,selama 2 sem,,dua tu jak yang saya makan,,,bukan memilih,,tapi itu jak yang saya boleh makan,,dalam erti kata lain,,itu jak yang saya pandai makan..tett~~kesian..teringin mo makan udang,,sotong segala,,tapi nanti pegi kelas muka terlebih tembam merah2..sedih2...
*iklan sekejap...cik wanie tetiba bangun laaa...hahaaa^o^..dya dah jerit2 neyh nengok German*

tadi abang gerai tuh buat sesuatu yang sweet la pulak..ahahaa..terharuuuu saya...iya terharu neyh
Nasi Goreng pattaya saya bentuk Love...weeee~~..selama neyh,,teda pulak begitu..pastuh bila tengok orang ain punya nasi goreng pattaya bulat jak pown...napa saya punya special arr??
atau saya yang telebih persaan..tapi betul laaa...budak tuh punya nasi goreng pattaya bulat pulak...aish....buat benda sweet-Sweet la pula abang-abang tuh...hahahaa..

betul kan bentuk love,,,sos pun bentuk love..naaa..saya ta perasan la..orang lain punya biasa jak..ngahahaaa



Saturday, July 10, 2010

YONG HWA OPPA♥

seriously,,saya rasa hampir mati sebab keborink-ngan..duk sorang dalam hostel,,dowang soma keluar,,entah mana soma orang dalam umah pegi..saya tiada mood mahu keluar pulak,,aish,,tapi borink yang teramat,,lepas perjumpaan pukul 10 pagi tadi,,breakfast, hantar baju di dobi,,terus tido..zohor baru bangun,,lepas tuh sampai sekarang ta tau na buat apa...jiwa sangat tidak tenteram,,,rasa mahu menjerit sekuat hati  juga,,aaaaaa..tolong...
tapi,,betul sangat borink neyh..macam mana saya nak hadapi hari neyh arr..owh tidak...ada berapa jam lagi baru nak malam,,rasanya memang saya akan jadi gila hari neyh..heeee~~terasa hari ni sangat sunyi dan sangat panjang..

dari tadi tengok WGM..entah berapa ratus kali dah saya tengok..heeheee~~
walaupun borink,,tapi bila tengok, terus rasa meroyan-royanh pulak,,ngehehe,,,awww~~boleh wat saya senyum-senyum sendiri,,ngahaaha...Owhh ya...mesti soma tau kan apa WGM tuh...bagi yang belum tengok,,pegi la usha2 di u tube eyh...nanti mesti meroyan sorang-sorang macam saya jugak..miahahaa...
WGM stands 4 ' We Got married'..saya dah habis download soma..ngehehe,,,awwww..nanti kamuorang tengok episod yang ada Yong hwa dan Nickhun...ngehehee..
terima kasih kepada Yong Hwa yang tolong mencerikan hari saya yang sangat bosan hari neyh...muahhhxx...awwww..Yong Hwa  sangat comel kan...eeee..rasa na cubit2 pipi dya tuh...ngehehee...ok sifat meroyan saya sudah keluar..curi2 print screen muka yong hwa dlm WGM..ngehehee...layann..pastuh terus buka u tube nnt eyh!..tapi jangan pula jatuh cinta dengan oppa saya!...ngeeee~~
jhan-jann...^^,
comel kan????
wink2...tengah fikir na buat apa lagi pasneyh..heee~~

Friday, July 09, 2010

60 SAAT♥

Saya sakit jiwa..owh iya..sakit jiwa...perlu dihantar di hospital-hospital yang boleh menyembuhkan penyakit ini..penyakit yang semakin hari semakin kritikal...saya ta suka bila saya sakit hati,,saya ta suka kalau saya marah,,saya ta suka bila sa marah orang,,saya ta suka kalau saya perlu marah,,saya ta suka kalau saya nampak benda yang menyakitkan mata saya,,saya ta suka kalau dengar orang sampaikan berita ta baik,,saya ta suka semua tuh,,saya ta suka sebab hilang setiap 60 saat kegembiraan saya! hilang 60 saat yang bahagia!..hilang!..setiap 60 saat tu amat bermakna okayh..60 saat tu laaa yang sebabkan 24 jam saya jadi teruk...hilang kebahagiaan saya...owh tidak..saya ta suka!
saya kan na jadi bawang putih setiap masa..so saya ta suka kalau saya ada rasa marah..hehehe
so,,buat orang-orang sekeliling,,sila la jauhkan niat mo buat saya marah ya..nnt ta pasal2 saya ta layan kamu nnt..sila jauhkan aksi-aksi ta baik di depan mata saya..sakit mata saya tengok,,sila jangan jadi hipokrit di depan saya ya,,nnt saya jauhkan diri..ok..saya ta marah pun..kecik hati jak..heee

tetiba teringat soalan2 di formspring..^^,weee~~~

Wednesday, July 07, 2010

COPPPPPPPPP♥

cooooopppppppppppp!!
satu gaya tangan paling cun hinggap di muka saya!
"senior kan?"
saya dengan penuh tenaga jawab la pertanyaan manusia itu dengan kadar dengupan nadi dan jantung yang berderas kencang..aish..nasib baik saya ta ada sakit jantung,,kalau ada memang goal la jawabnya..
"ya,senior, kenapa?"
"Bilik 29 kat mana?"
dengan ketinggian 150 ke atas sikit,,hee~~saya pun mendongak ke langit sambil jawab pertanyaan dya
"bilik 29 dekat cafe,,jalan terus ada pintu pertama"
"ok,!"

mak aiii,,,sampai ati punya budak,,mentang-mentang ko tinggi,,senang hati jak halang saya jalan pastuh cooooopppppp depan2 mata saya...dengan gaya tangan ngko yang setengah inci lagi hinggap kat kelopak mata ku...boleh plak ko terus jalan begitu saja...terima kasih pun lupa...oawhhh..baik punya budak..muahahahaa...nasib baik saya teda sakit jantung,
ish3..rasa nak ketawa sepuas hati bila ingat kejadian tadi pagi tuh..dengan gaya ala-ala model melalui blok bangunan kolej,,,ada pulak manusia yang halang..aish...cuba la panggil orang baik-baik sikit..kata na minta tolong kan..buat la cara berhemah sikit...neyh tidak,,,copppp pulak depan mata saya...dah arr sebut 'coopppppp' tu sekuat hati...pastu gaya jari-jemari dya yang ada style lagi..lucu tul tengok budak lelaki tuh..miahahaa...takkan ku lupa wajahmu itu tahu!..hahaa
nasib baik ta buta akak neyh.....eyh sampai ke situ pulak..miahahaaa..
eyh! esok ada kelas CTU laaa...,,ngeee~~
sweet2 day..^^,
Boucing Sky Blue Bow Tie Ribbon