MA/PPP♥

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته , salam manis :)

FINALLY GRADUATED 
This is my trainee's life. hope my story inspired you. hello juniors
♥Batch July13, KSKB KK♥   


27 comments:

Ayuni Sara said...

ouuhh. MA jugak ya...Gudluck ya, skg sem2 dah kn :D

Anonymous said...

kelly mcmne sy nak berhubung direct dengan kamu untuk bertanya mengenai ma ni

Anonymous said...

salam sis,kalo dapat MA lepastu calon sabah tu ,penempatan kolej dekat mn ya? sabah jga ka? thnakyou :)

Kelly Polaris said...

@anonymous : kalau ada pa2 na tanya bleh terus email ya, insyallah sy reply sbb online mail dkt phone jugak :) kellypolaris1209@gmail.com

Kelly Polaris said...

@anonymous : waalaikumsalam, kamu belum tau penempatan di mana eyh? mostly dapat kolej di KK juga,,jarang dihantar di jauh2. kalau bertuah dapat jauh, antara KSKB Kuching atau di smenanjung la ( ulu kinta/ seremban/ alor star) . tapi insyallah dpt d kk jugak tu..hehe.

Anonymous said...

bole minta pertukaran kolej ka tu ah kalau dapat jauh? hihi

Anonymous said...

photostate2 macam ic surat beranak semua tu mesti ada pengesahan cop dari jabatan pendaftaran ka juga?

Kelly Polaris said...

@anonymous : pasal pertukaran, sy ta pasti. xdapat rasanya. :(

Kelly Polaris said...

@anonymous: ya semua salinan kena ada pengesahan cop dr pendaftaran. salinan keputusan spm semua pun kena ada cop dr pendidikan :)

Anonymous said...

kalau utk intake januari nanti isit ok if we wear sandals to class instead of kasut kulit hitam tu? tolong jelaskan serba sedikit tentang pemakaian sementara tunggu uniform siap nanti. thank you :)

Anonymous said...

ahaa belum dpt penenpatan 15hb ne bru ada untuk intake Jan 15.. harap2 kk sj hihih

Kelly Polaris said...

untuk setiap intake, mmg kita kena pakai formal setiap hari ke kelas sebelum dapat uniform. perempuan lelaki kena pakai formal.sandal mmg tak boleh. kena pakai kasut tertutup. x semestinya hitam. hitam/coklat boleh. masa intake kami, kami kena pakai baju kurung putih, skirt hitam, kasut hitam. tapi intake untuk junior kami dorang bebas pakai baju kurung apa2 pun. cuma mmg masih pakai kasut bertutup. tpi mostly mmg pakai kasut hitam. ballerina/flat pun ok. janji bertutup. :). tapi ikut pengurusan kolej n penyelaras kamu juga. tempat2 lain x sama kan :)

Kelly Polaris said...

mesti x senang duduk selagi result x keluar kan. btw..goodluck. kalau dpt di kk bagitau ya. boleh contact2. :)

Anonymous said...

borang perjanjian tu mesti lima salinan print ke? bole photostate?

Anonymous said...

perlu bawak iron ke masa masuk hostel nanti?

Kelly Polaris said...

kalau kamu kena d tmpat sy di kk, lebih baik bawa untuk kesenangan sendiri. ada juga disediakan iron. tapi cuma 1. tpaksa kamu que , berebut2, n turun naik tangga semata na iron baju (kalau dpt bilik tingkat 4, humm..penatnya tuhan je la yg tahu). lebih baik bawa sendiri. ta perlu kongsi2. :)

Kelly Polaris said...

berapa salinan yg diminta? serius sy dah lupa pasal benda ni. skrg dah sem 4, mmg x ingat langsung psl urusan brg perjanjian tu. sorry.

tapi setahu sy la kan. dorang memang bagi 5 salinan borang original (kan?) . bila dah siap & lengkap nanti baru photostat borang tu...yg kena photostat bnyak2 dokumen2 penting mcm ic kita/ penjamin/slip gaji tu semua. omgeee sorry serius dah lupa.

Anonymous said...

its okayyy dorang suru print 5 set yg saya nak tahu disini ok ke kalau saya print 1 set dlu lepastu yg lagi 4 photostate je dari yg ori

Anonymous said...

Hi.nak tanya,utk copy ic,sijil2 spm semua tu,mesti dapat cop dari pendidikan ke?kalau ketua kampung boleh tak?

Kelly Polaris said...

@anonymous: hi, sepatutnya mmg kena cop ppd. Pjabat pelajaran. Sbb hari tu yg kami di bagitahu, sapa yg cop bukan dr ppd, mmg kena buat balik.

shah rain said...

Mohon tunjuk ajar dari senior...sy intake julai tahun ni..hehe..moga2 dpt belajar srba sdikt ilmu brkaitan MA ni..

Anonymous said...

salam alaikh akak nak tanya lah , kalo mcm sya ni ada amik fizik dan kimia . but bio tak ada . rasanya boleh tak amik course ni ? sya nak sgt course ni tpi tu lah pikir bio tu je . Hrap akak balas dan membantu . dan lagi satu mcm mane nak apply MA yg bahagian kerajaan punya ? dan nak apply dye gne borang atau online shaja ? hehehe terima kasih banyak . harap akak membantu saya .

Anonymous said...

Salam akak nak tanya, kalau contoh habis sahaja pengajian latihan separa perubatan dan diiktiraf oleh kerajaan untuk dilantik ke U29, selepas sahaja kerja selama setahun bolehkah kalau saya nak sambung belajar di peringkat degree lagi? Dan kalau boleh, contoh saya mahu sambung degree lain dari bidang perubatan contoh undang-undang bolehkah? Adakah setelah memiliki ijazah tersebut, saya boleh tukar jabatan ke AGC ke? Hehehehe, dah lama minat nak jadi peguam... Saya baru habis temuduga untuk intake bulan januari ni, tidak pasti lagi dapat kah atau tidak.. Harap akak dapat beri pandangan. Thanksss

Anonymous said...

Salam akak nak tanya, saya baru habis temuduga MA untuk pengambilan januari tahun hadapan. Nak tanya akak, kalau cth saya telah diterima ke latihan separa perubatan ni, dan cth setelah tamat pengajian dan dilantik ke U29, boleh kah saya menyambung pengajian ke peringkat degree setelah setahun bekerja? Dan kalau boleh, kalau saya mahu sambung ijazah yang tidak berkaitan langsung dengan perubatan contoh ijazah undang undang, bolehkah saya memohon untuk menukar jabatan ke AGC ke? Hehehehe, sebab memang minat mahu menjadi peguam, tapi memandang kan dapat spa8 ni, saya terima je dulu sebab orang kata belajar bila2 masa, yang penting kerja dulu hehehehehe. Harap akak dapat jawab soalan saya hehheh thanksss

Anonymous said...

Salam akak nak tanya, saya baru habis temuduga MA untuk pengambilan januari tahun hadapan. Nak tanya akak, kalau cth saya telah diterima ke latihan separa perubatan ni, dan cth setelah tamat pengajian dan dilantik ke U29, boleh kah saya menyambung pengajian ke peringkat degree setelah setahun bekerja? Dan kalau boleh, kalau saya mahu sambung ijazah yang tidak berkaitan langsung dengan perubatan contoh ijazah undang undang, bolehkah saya memohon untuk menukar jabatan ke AGC ke? Hehehehe, sebab memang minat mahu menjadi peguam, tapi memandang kan dapat spa8 ni, saya terima je dulu sebab orang kata belajar bila2 masa, yang penting kerja dulu hehehehehe. Harap akak dapat jawab soalan saya hehheh thanksss

Anonymous said...

Salam akak nak tanya, saya baru habis temuduga MA untuk pengambilan januari tahun hadapan. Nak tanya akak, kalau cth saya telah diterima ke latihan separa perubatan ni, dan cth setelah tamat pengajian dan dilantik ke U29, boleh kah saya menyambung pengajian ke peringkat degree setelah setahun bekerja? Dan kalau boleh, kalau saya mahu sambung ijazah yang tidak berkaitan langsung dengan perubatan contoh ijazah undang undang, bolehkah saya memohon untuk menukar jabatan ke AGC ke? Hehehehe, sebab memang minat mahu menjadi peguam, tapi memandang kan dapat spa8 ni, saya terima je dulu sebab orang kata belajar bila2 masa, yang penting kerja dulu hehehehehe. Harap akak dapat jawab soalan saya hehheh thanksss

Mohd Zulkarnain said...

Salam akak nak tanya, saya baru habis temuduga MA untuk pengambilan januari tahun hadapan. Nak tanya akak, kalau cth saya telah diterima ke latihan separa perubatan ni, dan cth setelah tamat pengajian dan dilantik ke U29, boleh kah saya menyambung pengajian ke peringkat degree setelah setahun bekerja? Dan kalau boleh, kalau saya mahu sambung ijazah yang tidak berkaitan langsung dengan perubatan contoh ijazah undang undang, bolehkah saya memohon untuk menukar jabatan ke AGC ke? Hehehehe, sebab memang minat mahu menjadi peguam, tapi memandang kan dapat spa8 ni, saya terima je dulu sebab orang kata belajar bila2 masa, yang penting kerja dulu hehehehehe. Harap akak dapat jawab soalan saya hehheh thanksss

Boucing Sky Blue Bow Tie Ribbon