Saturday, December 04, 2010

DOWNLOAD NOVEL LAGENDA BUDAK SETAN♥

*updated* December 2012 
Salam, walaupun setahun berlalu, berpandukan stats blog, ramai pengunjung yang datang view post ni. So sebab dasar keprihatinan, cehehe~~post ini perlu di update  Dan, maaf sangat-sangat, link megaupload sudah ta dapat buka. Bila dah jumpa link baru saya update k. Sorry! :) 

Salam manis,,
 Nampak tidak tajuk di atas? suka tidak? hehehe,,seperti yang kamu tahu saya kan peminat setia Lagenda Budak Setan.So, saya ada sesuatu untuk dikongsi bersama hari ni.
Dan sekali lagi,,buat masih tidak tahu,,Lagenda budak setan yang kamu tengok dalam filem tuh diadaptasi dari novel termasyur karya Ahadiat Akashah,,see? nama Kashah tuh,,hampir sama dengan nama penulis asalnya,huhu,,adakah itu cerita hidup sebenar penulisnya? kalau betul laa, saya kagum dengan dya sebab boleh hidup dengan dugaan sekuat itu.

 Novel Lagenda Budak Setan terbahagi kepada tiga bahagian macam yang saya pernah cerita sebelum neyh laa kan, saja cerita balik untuk orang yang baru jejak tangan ke cik belog pink ini,,huhuhu.
Novel 1 (saga 1) Lagenda Budak Setan (telah diadaptasi sebagai filem & drama), Novel 2: Katerina (juga sudah diadaptasi sebagai filem) dan Novel akhir : Berakhirnya Lagenda Budak Setan



Click untuk review
Part 3 : Berakhirnya Lagenda Budak Setan

Saya sudah habis baca novel part 2, Katerina. Saya baca sehari jak tau dalam kapal terbang masa balik Sabah hari tu. semangat kan! keke. Novel part dua ni lagi meruntun jiwa, sampai menangis ssesak dada. Kita yang baca ni, macam ta sanggup dan ta terpikul bebannya kalau kita yang di tempat Kashah.  Perjalanan hidup Kashah terlalu sedih,,mencabar dan tersangat menderita berbanding novel part 1. Kalau bandingkan dugaan yang Kashah hadapi dalam novel 1, itu semua intro-intro. Bagi yang sudah baca novel 1 @ tengok filem, ingat tak dalam Lagenda Budak Setan, Kashah dapat anak? haaa,,dalam Katerina,,anak tuh meninggal,,abang Kashah pun meninggal,,dia dan Katerina?mereka berpisah sebelum tarikh perkahwinan disebabkan Kashah difitnah berzina oleh bapa Katerina sendiri,dan akhirnya??watak Katerina mati begitu sahaja di penghujung novel, sebab Kashah ta dapat terima dya lagi,,sungguh sedih kan?opps! sorry spoiler. cepat baca! keke. 



*updated* Buat teman yang bertanya, novel ketiga yang saya cari setahun lalu tu, hehe, saya beli di MPH. Harga RM19.90. cetakan terbaru. Kalau cari novel asli memang sudah ta ada la gamaknya. ngeee~~Novel 1 (RM25) dan 2 (RM20) saya beli di pasar malam, haha. Tapi boleh cari di Popular, Kinokuniya @ MPH. Banyak keluaran baru. :) 
Alhamdulillah, novel terakhir (saga 3) "Berakhirnya Lagenda Budak Setan" berakhir dengan kebahagian. Sungguh tak sia-sia baca 3 novel. Ta sia-sia tunggu setahun dapatkan novel terakhir. haha. Semua pembaca pun mahukan happy ending kan?. Selama 20 tahun menderita atas nama 'cinta', akhirnya dapat juga Kashah rasa apa itu 'kebahagiaan'. So, cepat-cepat cari ketiga-tiga novel k! Ta lama lagi filem adaptasi Katerina akan keluar kan? tapi saya pelik kenapa Maya karin? padahal, dalam filem Lagenda Budak Setan, Katerina tu Fazura. Suppose Fazura yang sambung watak dalam filem Katerina. Owh sungguh pusing kepala gue. haha. Whatever la. yang penting hope filem Katerina tak mengecewakan. :) 



Saya nak sampaikan berita baik untuk kawan-kawan semua,,terutama cik fawa,,fawa,,entri neyh khas untuk kamu! Bila ta dapat beli CD kita buat apa kawan-kawan?ya betul,,download lagu!
jadi kalau ta dapat beli novel,,kita buatlah benda yang sama,,ya betul! download jugak!,,hehehe
so,,saya tinggalkan link untuk kamu baca novel tuh,,walaupun susunan nya agak berlainan seperti yang dalam novel,,tapi sekurang-kuranya boleh baca kan??hehe,,so rajin-rajin la click link di bawah ya,,^-^

sejuta ucapan terima kasih buat kawan saya,encik Harry yang bagi saya link kat facebook,sebab dya tahu saya peminat novel neyh,,huhu,,thanks ayeng,,^-^

so,,enjoy reading peoples,,muahhhhxx

11 comments:

♥-- emieysandra --♥ said...

kelly buat emiey nk bace je novel tu..;)

♥KellY Eun♥ said...

ta rugi baca tau emi,,,best sngt2,,sesuai dgn jiwa yg jiwang2 ini,,hehe,,penderitaan seorang lelaki,,huhu,,^-^,,kalau rajin download la,,tapi lebih baik baca novel kan,,ta sakit mata,,hehe

princessFZ said...

oo my Gucci~ Kelly thank you so much. fawa mmg dah lama nak baca novel tu. luckily Kelly kasi fawa link tu. omg suka nyaaa :) nanti fawa belanja Kelly ice cream okay :D

♥KellY Eun♥ said...

U'r most welcome dear,,enjoy reading,,i know u like it,,hehekk

A.D.A.M. said...

besttt! :)

Anonymous said...

kelly..kalo fawa blnje eskem..ak nk sket :pppp

irwan norasyraf said...

owh.... maknenye, ayu tu mmg betul2 da meninggal ae??

♥KellY Eun♥ said...

@irwan norasyraf

Ye,,,ayu meninggal dari novel pertama lagi~~~

♥KellY Eun♥ said...

@Anonymous
hahaha.yeng..nanti aq belanja ko la okayk?kekeke

♥KellY Eun♥ said...

@A.D.A.M.
MMg besttttt~~~~gilerrr~~~ahhahaha

Atikah Manaf said...

hi,
mcm mane sy nk download.. sy ni mmg agak ketinggalan..tk reti baca novel until kawan sy recommended buku ni.. jadi nk try baca :-)

Jadi, mcm mane sy nk dapatkan balik link to download ni?

Boucing Sky Blue Bow Tie Ribbon