Saturday, December 04, 2010

TIPS JOM RELAX ♥

Salam manis ^-^
Fly me to the moon-Jang Geun Suk

 How's your day peoples? hope you doing great :) 
Btw,,semoga hari-hari anda yang sedang membaca cik blog ini sentiasa ceria dan dijauhi masalah,,ceria-ceria selalu dan disayangi selalu,,amin,,*wink2*tapi buat kamu yang sedang sakit kronik(sakit cinta),,sakit jiwa,,kecewa,,stress,,tension,,marah,,sedih,,penat,,sengal-sengal badan,,sengal-sengal otak,, dan sewaktu dengannya,,apa kata kamu lupakan sekejap masalah,,kosongkan minda,,tarik nafas dalam-dalam (jangan lupa hembus balik tahu,,hehe) dan tenangkan fikiran untuk seketika,,kalau difikirkan sangat masalah tuh,,nanti lebih teruk lagi tau,,,ta baik untuk kesihatan badan,,hati kita juga boleh sebabkan badan kita merana,,ingat tu,,

Minggu neyh nampaknya cuaca di tempat saya hujan setiap petang,,malam pun sejuk,,tempat kamu?hujan juga eyh?kawan-kawan jangan main hujan tau!,,sedih macammana pun tapayalah nangis dalam hujan tuh,,alala,,jangan sedih-sedih iya,,

So,,apa kata kita relax bersama-sama,,ta mau la gundah gulagulagulana kan??bila resah-resah,,penat-penat begini saya suka layan lagu-lagu piano,,lebih suka dengar melodi ja,,huhu,,(omo!!macam mana mahu bezakan,,music,melodi dan lagu,,ngeee~~)btw,,music piano sangat-sangat menenangkan,,ada orang kalau nak relaxed dengar lagu heavy-heavy,,(lain orang lain cita rasanya,,lain orang lain hatinya,,lain orang lain perangainya,,aww,,ke situ pula.dush!dush!)
sambil-sambil dengar lagu kesukaan,,apa kata kita menikmati cadbury hot chocholate atau hot milo,,awww,,sungguh nikmat!jangan minum kopi pula,,caffien tuh naikkan tahap kecergasan anda di malam-malam diingin ini
Sambil-sambil minum,,dengar lagu-lagu romantik segala,,apa kata intai bintang-bintang indah di langit,,cuba cari bintang polaris saya,,jumpa tidak?bintang tiga selari tuh?jumpa?bintang yang wujud 365 hari sepanjang tahun,,bintang utara yang tunjukkan kamu jalan bila sesat dalam mimpi dan angan,,ahhaa,,(aww,,ayat apakah ini wahai cik kelly,,ngeee~~gelimannnn)

Tengok bintang juga salah satu cara hilangkan stress,,marah,,sedih dan kecewa saya,,bukankah bintang itu indah?seindah kenangan-kenangan manis kita,,(uuuu,,dah mula,,dah mula jiwang segala,,adesss~~~)Percayalah keindahan ciptaan Allah buatkan kita teruja seketika,,buatkan kita tergamam seketika dan pastinya wujud rasa ketenangan bila kita menikmati keindahan alam,,kalau di tempat saya,,bila malam,,cuaca baik,,pasti nampak bintang bertaburan macam cahaya lampu kelip-kelip,,banyak sangat,,,ta terkira.buat saya menganga dan ta berkelip mata tengok bintang.
Tapi sesetengah tempat sangat susah nak tengok bintang kan?kalau kat kolej saya lagi laaa,,bintang malu mahu keluar,,asyik bersembunyi di sebalik awan tebal,,huhu,,bila sedih mahu tengok bintang lagi laa saya berganda-ganda sedih,,(arrr!!sudahlah sudah! jangan kau tangisi aku lagi!),,haaha.jadi memandangkan ta ada bintang di tempat kamu,,apa kata kamu lukis bintang sendiri,,hehe,,boleh la tuh,,yang penting nampak macam bintang kan?heee~~
Bila dah kenyang minum,,dah puas tengok bintang,,sudah cukup menghirup udara segar,,apakata kita landing ke katil??arr??apa??ta dapat nak tidur?alalala,,,neyh mesti terlalu sedih sampai susah nak tidur kan?alolo,,ciannya dya,,meyh sini di dodoikan,,ahahaha,,bagi kamu yang susah tidur,,ada masalah tidur,,saya cadangkan tukar bantal dan cadar kamu kepada warna yang lebih cantik dan menenangkan,,contohnya pink,,baby blue atau purple. katil dan susana tempat tidur tuh boleh mempengaruhi tidur seseorang tau,,ini fakta!huuhu,,kalau saya,,saya simpan bantal-bantal yang colorful segala,,patung-patung cute lagi miut untuk menemani,,aww,,rasa selamat sikit,,sedap tidur,,,^_^

Aroma terapi pun boleh buat tenangkan hati kita yang resah gelisa tuh,,banyak kan jual lilin yang wangi-wangi,ta mahal pun,.dan untuk kesan yang lebih berjaya,,guna lilin bau lavender,,wahhh,,bila wangi-wangi rasa macam di taman-taman bunga pula kan,,tenang sangat~~seriously sedap tidur,,,wuuuu~~~
dan akhir sekali manjakan wajahmu dengan mask,,wahseh,,,rasa diri ini begitu berharga,,saya syorkan mask dari The Face Shop rose&pine mask untuk kesan yang menenagkan,,,bau bunga rose tuh sangat-sangat lembut tau,,kalau ta jumpa The Face Shop,,,guna la apa-apa mask dari Guardian atau Watson tuh,,banyak kan??huhu,,

dan akhir sekali,,closed your eyes and enjoy yourjourney to dreamland dear!
relax dan tenagkan jiwamu
^-^
tips masyarakat dari cik kelly,,,hehe,,selamat beramal,,Good Night peoples,,semoga hari esokmu ceria-ceria saja,,*wink2,,*


2 comments:

SweetSyaza said...

suke la tips jom relax u ni.............

♥KellY Eun♥ said...

thnks dear,,btw,,selamat beramal,,hehe

Boucing Sky Blue Bow Tie Ribbon