Tuesday, February 07, 2012

I'M USING MY BOOK VOUCHER WISELY ♥

Salam manis , ^_^

So, seperti semua sedia maklum semua student IPT dapat voucher buku RM200 kan? weeeee. Thank you Malaysian's goverment. kekeke. Oleh sebab dapat voucher lewat. buku semua pun sudah beli. So, voucher buku digunakan sebaiknya untuk benda-benda bacaan yang bermaafaat untuk diri ini. kekeke. Sesungguhnya, masa dapat voucher tu dalam hati, 
 "RM 200 saja? sikitnyaaaaaa" Haaaa, bila sudah sampai kedai ;" Banyaknya RM200 neyh, mahu guna beli apa neyh?" . So, last 2 days, we went to Kinokuniya KLCC. Tujuan utama mencari Hanggul dictionary yang telah diusha beberapa minggu sebelumnya. Dan yeah! sampai sana, semua habis! T.T wuaaaaa. Rak buku pun kosong. T.T. So, cuma dapat satu buku yang boleh la tahan, "Praktical Korean". ok fine. siapa yang pergi beli kamus Oxford tu haaa, ta tinggal sebiji pun dengan saya. wuaaaaaa. T.T..
 Cuma gunakan RM 100+50 duit sendiri di Kinokuniya. 
Beli 1 novel Sherlock Holmes (I'm a big fan of Conan's idol.kekeke) , 1 buku hanggul, 1 novel cinta (LOL) dan sebiji diary yang sangat famous d Tumblr *sigh* sungguh mahal diary itu. And I have to add RM50 cash. Aigooo.
Then, we went out and enjoy our Girls Day out. weeee~It's been a long time since our last dates. Rinduuu jalan ramai-ramai macam dulu. T.T. tapi ta ambil banyak gambar pun sebab terlalu asyik bercerita, makan ais krim segala. keke. T.T

The next day, pergi MPH pula dengan cik zaty and whumai. weeee. Perjalanan yang sungguh memilukan jiwa. aigoo~~panjanggg ceritanya.
But! happy sebab dapat juga novel "Berakhirnya Lagenda Budak Setan" . Walaupun ta dapat yang asli. keluaran baru pun boleh lah~~weeee~~

semalam bertungkus lumus habiskan baca dalam masa 5 jam novel itu. ! (amboi, baca bio x semangat begitu pula!aigooo)
owh sungguh Kasyah! cinta lelaki agung. Akirnya dapat juga dia merasa kebahagiaan selepas dugaan yang ta terkira. at the end, he live happily with katerina, Athirah dan Adam.sungguh! genius Ahadiat Akashah sebagai penulis. owh, I have to buy his other novels. sunnnguh puitis. sedih sungguh. ta sia-sia tunggu setahun untuk novel ni. susahnya mahu cari!. 
Untuk sesiapa yang yang ta pernah baca, sila baca sekarang! tapi kena bacanovel pertama dan kedua dulu!
masih ada baki voucher RM50. I wonder what should I buy? kekeke.


4 comments:

afifahramli said...

hi2. hihi, drop by sini. i'm oso looking for buku hangul. mmg takde stok ke? T_T

Anonymous said...

hi bie, auntie doris nie dari LDU...berapa harga novel Katerina & Berakhirnya Lagenda Budak Setan ya? cari2 d LDU tapi x dapat pula

♥KellY Eun♥ said...

@afifah : ta tau pula. masa tu mmg dah habis. rasanya lepas semua orang dah habiskan voucher buku tu baru banyak hangul dic available :)

♥KellY Eun♥ said...

@aunty doris: aunty~~mmg xda d LD tu.
Semua sama harga tu aunty RM25 :) yang neyh pun susah mo cari d kl . keke

Boucing Sky Blue Bow Tie Ribbon