Saturday, October 15, 2011

WANITA BEKERJAYA. HB ROSE! ♥

 Salam manis ,
 Wink! Fyi, saya sudah dapat kerja tau! keke. lepas neyh x bosan lagi la. ngeee.
Tiada lagi entry "jiwaku separuh mati" macam entry lepas. whoaahh, bila baca balik i was like " apa benda la tajuk entry budak neyh".kekeke. 
So, tadi pagi pa saya masuk bilik.
Pa: "By, ko tiada buat apa-apa kan? cakap bosan kan? mahu kerja?"
Saya : "kerja? mau kerja di mana pa?"
Pa: adalah, kerja yang dulu ko pernah buat jugak. ok ? amacam? 
Saya: wuaaa? kerja tu kah. bolehlah, daripada mati kebosanan kan. kekeke. 
Pa: ok set. nanti petang bapa ambil semuanya di sekolah k
.
 Petang tu jugak pa call adik saya pulang rumah tolong dya ambil semua barang-barang untuk saya kerjakan. 
(dalam hati sudah berdoa" jangan la banyak macam dulu tuh, taubat saya") =_=


Jjan! I'm gonna be a librarian for this semester break. kekeke. fyi, pa saya urus pusat sumber sekolah. so, macam di perputakaan  semua buku akan di rekod, tajuk buku, tulis nama pengarang, tahun cetakan, fiction@tidak, semuanya dalam buku log. lepas tu data-data tu masuk computer pula. supaya kalau orang pinjam buku, semua data tu save kat computer. mmg penat benda neyh. woaaaa, mana ada kerja yang ta penat. nampak je la librarian tu tiada kerja tapi,,sakit jiwa raga rekod sebiji-biji buku neyh. 
Tahun lepas saya dengan causin buat berdua, masa tu dekat 5000 buku kowt. semua buku baru.
kali neyh ta banyak sebab buku tambahan. huhuhu. ini cuma 3 daripada 8 kotak. yang lain ada di bawah. ta sanggup tengok banyak2. buat sikit-sikit.
So, mulai malam ini, diriku akan busy bak suri rumah berkerjaya. kui kui kui. 
Ku pindahkan meja depan tingkap. boleh tengok bintang bertaburan.
Bintang itu indah!

Pa beli coklat and my fav green apple. supaya bersemangat bekerja!. haha
This boy going to sleep in my room tonight!. abangnya sudah 3 hari sleep over di rumah causin. kui2. kesian di kasi tinggal.ndukkk~~~
 Sebelum terlupa!!!
HAPPY BIRTHDAY TO MY JUNIORSITI ROSIANA
dengan nama glamor-nya kak Rose. kekekeke >_<
Happy birthday cytie. saja ta wish awal-awal. buat surprise la kononya. tee-hee.
wish u a best of luck and enjoy ur sweet 19!
call me when u bored (garenti akak ta angkat!.hahaha)
Allah bless you dear! mmuahhh! ILY!


nota kaki busuk : terima kasih pa sebab sudi bagi pinjam lappy.

3 comments:

norhatizahmohamed said...

selamat bekerja kell :)
btw, berapa lama kau cuti ni?

Anonymous said...

Hahah,,cuti sampai hujung bulan 11 ja,,kejap ja kan,,sunyi bha tiada kamu d ld. Dalam rumah syak aq bkurung..wuaaaaaaaaa.btw,,tq! Ku akan bkerja rajin2,kekekekke

Anonymous said...

Hahah,,cuti sampai hujung bulan 11 ja,,kejap ja kan,,sunyi bha tiada kamu d ld. Dalam rumah syak aq bkurung..wuaaaaaaaaa.btw,,tq! Ku akan bkerja rajin2,kekekekke

Boucing Sky Blue Bow Tie Ribbon