Sunday, February 20, 2011

PROGRAM LDK UITM SEM 4 TERBAIK.!HANTU MAK LIMAH JADI GLOMOUR LAGI. KITO BAKOOO AJE~~~~. APA YANG PENTING?----> HAPPENING♥

Assalamualaikum & Salam manis dunia ! ^-^

Owh yeah~~owh yeah~~~baru dapat update cik belog.
Minggu neyh minggu paling sadis budak-budak AS 120. seminggu full dengan kuiz,test dan minggu neyh juga minggu latihan dalam kumpulan untuk sem 4. Mesti ramai yang tertunggu-tunggu muka masuk belog neyh kan.(saya terdengar ada orang cakap tadi dya nak muka dya masuk blog) hahahaha. ok deyh, jangan risau muka anda semua masuk. kekekeke. Dan seperti biasa bersedia untuk entry yang panjang lebar berserta pic terbaik dari cik camera pink ya!Owh ya, kalau line internet anda lembap tahap dewa dewi, sila ketuk lappy anda sekuat hati sebab mesti ta dapat loading semua pics nanti.

Seperti biasa hari Sabtu kena dengar ceramah. Ceramah terbaik laaa kali neyh, sebab banyak adegan-adegan comel terjadi. kekeke. saat-saat Ayeng mempertahankan burung jinjang gergasi hak milik kumpulannya daripada sir penceramah memang terbaik oooo.

Dan hari ini, semua orang semangat membara-bara sebab ada aktiviti 'Treasure Hunt'. Pukul 8 sudah berkumpul. Tuhan jak tahu macam mana susahnya na bangun pagi tadi sebab penat tahap dewa dewi.
Lagipun, semalam kami di bahagi-bahagikan kumpulan oleh lecturer. Tapi kerana rasa sayang dan perasaan yang ta mahu berpisah sedetik pun, mula la buat kumpulan sendirian berhad. yezaaaaa, lepas buat kumpulan sendirian berhad baru semangat!
Let the hot story begins~~~~

Diperkenalkan wajah-wajah comel Kumpulan 4, LDK ke-4. student semester 4 ^-^ bersama facilitator kami, Sir Helmy yang sporting lagi baik hati. weee~~
Sebab dorang-dorang semua neyh admire sangat dengan hantu Kak Limah, kami pun guna la trademark "Kita bako aje~~~~" . kekeke. famous kowt cerita hantu Kak Limah..ahai kak Limah gembira kamu yaaaa. hahahaa

Ada 8 checkpoint untuk aktiviti neyh. Dan setiap check point memang mencabar o. i tell uuu~~huhuh.
saat-saat merancang strategi. weeee~~~
 Check point 1
kena nyanyi lagu Negaraku, lagu UITM dan lagu UNIKOP.
tahniah~~~semuanya berjaya dengan jayanya dan kelentong orang yang jaga checkpoint. padahal baru nyanyi dua lagu terus cakap dah nyanyi tiga lagu. kekekke.
lihatlah wajah-wajah yang sudah lama tidak berdiri tegak nyanyi "Negaraku". errr~~
cuba nengok yang baju oren tuh? paling semangatttt~~~~
 Lepas melepaskan vokal dapat clue kedua. yahoooo! heap2 horray~~~~
diperkenalkan ketua kumpulan kami. encik J'a Laa. hehe
Dapat clue kedua terus lari macam masuk Amazing Race Asia. Lari sekuat hati macam dah nak pergi check point terakhir. Lihat buktinya~~~hahaha
aigooo~~aigoo,,jatuh kang~~~ kekeke.

Check point 2
senaraikan Rukun Negara dan Rukun Islam 
Tadi kelam kabut lari gi check point kan, sekali di suruh senaraikan rukun-rukun tuh, semua kecilkan badan konon-konon nak menyorok sebab hilang ingatan. ahhaaha. kelakar kalau ingat balik.

Steffy dan Batrice sebagai mangsa pertama jawab rukun negara. hehe.
Check point 3

Check point yang ambil masa. kena perah otak dan ta terfikir dek akal fikiran. bak kata sir penceramah semalam, nafsu lebih dari akal. sebabnya, nafsu nak cepat habiskan semua checkpoint membuak-buak. Tapi fikir nak selesaikan ke laut. hehehe
Kat sini, 13 batang paku di bagi dan tanah liat. Rule dya, kena letakkan 1 paku yang diletak atas tanah liat sebagai base, dan 12 batang paku lagi di atas paku tadi. pelik kan? susahnya nak fikir.
cubaan pertama kami~~~
cubaan pertama failed~~~
terus berfikir dan berfikir sehinggalah mama bagi clue "atap rumah"
 dan ahli-ahli fizik kami pun memulakan kerja-kerja binaan. huhu. group kami ramai ahli fizik kowt. kamu ada?tiada kan? muahahaha
Berjayaaaa~~~~~yahoooooo~~~
kami berlari dan terus berlari ke checkpoint seterusnya. Hostel perempua, block C. Semangat bebudak lelaki dapat masuk pagar hostel perempuan. kekeke. kanjiiii~~~
kelakar gila gambar neyh, steff dengan ayeng siap tunjuk dengan perasaan berkobar-kobar, apek macam orang yang salah jalan tapi tade brek. kekekeke
Check point 4
Rule : Kena buat 2 kumpulan perempuan dan 1 kumpulan lelaki. setiap kumpulan kena angkat sorang kawan yang kononya sakit. kena bawa dya ke checkpoint 5 yang jaraknya memang la,berribu-ribu langkah wooo. huhuhuhu.
kumpulan saya decide tuk angkat si cipot can yang kecil lagi comel. weee~~berat jugak cipot ya. hahaaha.
Thanks tuk akak faci yang sudi tolong snap kan gambar. ^-^
Kat sini memang kenangan terindah laa. Penat lelah, tawa riang, kerjasama semuanya ada.

 Mak aii, berpeluh-peluh, nasib baik la Unikop neyh kecil kalau tidak, last-last semua orang kena nagkut ambulans. hahahaha.
Sweet je bila semua orang bekerjasama macam dalam gambar2 neyh. kekeke.
Sampai checkpoint ke-enam baru boleh letak kawan yang kononya pengsan dan sakit tuh.

Check point 5
Rule : Teka silang kata. tema 1 Malaysia.
Orang 'pengsan' yang kami angkat tadi yang jawab teka silang kata tau. hehehe.
tekun cipot jawab teka teki. hehehe
Amazing race diteruskan lagi di taman-taman permainan. aigoooo~~~serius penat ooo. semalam cakap tanak lari, sekali tadi terlebih lari pula. hilang lemak-lemak. ta payah joging lagi.

Check point 6
rule : cari kertas bertulis no 6 di sekitar taman permainan yang banyak sampah.
Paling kelakar, bila semua clue sudah dibagi tapi kami 29 orang neyh, ta jumpa jugak kertas tuh. bila sudah tinggal 3 minit, abang penjaga check point tuh kata ada orang yang dah terpijak kertas tuh. dan kali kedua dya cakap lagi. "aiii, dya pijak la pula". Masa tuh semua orang freeze dan jadi batu di tempat masing-masing. semua orang tengok tapak kaki masing2, hahaha. lepas tu, cik zedty yang beria suruh semua orang jangan bergerak, rupanya kertas tuh bawah kaki dya. ahahahaha. kelakar gila.
Check point 7
clue dekat kertas "Einstein". Ahli-ahli fizik kami terus bawa lari pergi makmal physic. hahaha.
Sampai sana bising-bising sebab akak yang jaga check point layan group lain yang ta siap lagi. kekeke.
semua orang cakap "kita bakoooo"..hahahaa.kesian akak tuh.
Rule : 10 helai kertas mahjong dan 5 biji manik diberi, buat laluan macam terowong. guna kertas dan masukkan manik dalam 'terowong' dan sambut dekat hujung 'terowong' tuh.
Mari kita lihat proses membuat terowong kertas terpanjang ya adek-adek. kekeke~~~
sesi potong memotong, tampal menampal
sesi gulung menggulung~~~

Dan check point terakhir, kami kena berlakon la pula, aigoooo,,ta prepare apa-apa terus belakon spontan. apa tuh? cerita orang kampung, orang bandar dan orang KL ar?
hehehe. hentam sajalah~~~
yang baju merah tuh director eyh~~~Dean ^-^
neyh berlakon ka menari neyh haaa? kekekeke.
Btw, kami group pertama yang siap aktiviti di setiap check point.
Malangnya, hari neyh ta ada rezeki, kami dapat no 3 . at least top kan. ahahahaha.
 Happy dapat kenal kawan baru, happy sebab LDK dengan kamu semua, kamu semua memang jjang! daebak! terbaik tahap dewa dewi. Dan, ini last sem LDK kan, mesti rindu nanti nak buat aktivi2 berkumpulan kan. heee~~
KITA BAKOOOOOOOOO AJE~~~~
 Take care semua .kalau ada terkasar tau ada yang menyakitkan hati, sorry tau.

^-^

10 comments:

misshoho said...

aaaa..sweet nyeee...:)))

x0x0 said...

beshnyew.. trus windu my student's life too.. tsk. o.0

nisyA said...

nice!

♥KellY Eun♥ said...

@misshoho zun,,rindu la tadi,,hahahahaha

♥KellY Eun♥ said...

@x0x0 yaaaa,,sekarang pun dah rasa rindu neyh sis,padahal baru tadi pagi, hahaa. btw, mesti rindu uitm kan,uitm di hatiku~~~~hehehe

misshoho said...

kelly,aku pn indu..huuu..smpai msok mimpi kott lari2 ni..huhu..;)

sizuka[Izzati] said...

whoahhhhhh syoknya main treasure hunt macam ni.adventure betul.mesti bdebar2 kan:P

♥KellY Eun♥ said...

@nisyAThaks nisya! ^-^

♥KellY Eun♥ said...

@misshoho hahaha, kak zun neyh, sampai termimpi2 eyh, mimpi kena angkat macam cipot eyh? kekeke

♥KellY Eun♥ said...

@sizuka[Izzati] yupe sis! berdebar2 kowt. hahaha, macam amazing race~~kekeke

Boucing Sky Blue Bow Tie Ribbon