Monday, January 03, 2011

PRIMADONNA

Salam manis,
It's already 3.25am, tapi saya ta dapat tidur lagi. Esok hari pertama kelas untuk semester 4, kelas Biology untuk masa pertama pukul 11am,wahseh awal-awal lagi kelas Bio,,huhuu. dengar-dengar Miss Irma yang ajar kami sem satu dulu yang ajar Bio sem neyh. weee~~jumpa lagi miss ^-^

Kenapa ta dapat tidur lagi? sebab dah lama ta tidur di katil bilik neyh. agak panas sebab kipas yang wujud hanyalah sebiji kipas kecil
eyh, kipas tuh bukan la kipas begini, habislah kalau warden atau Datok baca belogneyh, ta pasal-pasal saya kena sebab jatuhkan nama kolej.ini hanyalah bayangan semata-mata, gambar nak ciut miut jak kan,biasalah tuh,,hehee
  Lepas tuh rindu sangat dengan kengkawan, sebulan lebih teda jumpa kan, maka esok berlakulah episod jejak kasih mengasihi. Dan sebab fikirkan pasal hari esok, baru sibuk nak mendaftar, bayar yuran segala, aigoooo,mesti kena denda oleh bahagian kewangan sebab mendaftar lewat.huhhh,,ingat saya tinggal dekat ka haa mahu denda denda? neyh nak merentas laut cina selatan, mendayung sampan, naik kapal selam tiga hari tiga malam baru sampai tau.hoohooo~~(ok tipu, dari Sabah ke KL 2 jam jak,pheww~~~)

Oleh sebab ta dapat tidur, sibuk buka folder di lappy, seperti biasa kalau buka folder di lappy, mana ada benda lain, Hanguk,Hallyu, K-pop, korea. (ahaha,ok tipu lagi, Hanguk,Hallyu,K-pop,Korea tuh benda yang sama la,ngeee~~). And owh iya!, alang-alang menyeluk perkasam biarlah seluk sedalam-dalamnya, ngeee~~
 Pembaca setia belog ini sudah pasti tahu manusia ini, terlalu obses dengan segala benda berkaitan korea, kalau tidak post pasal personal life, sibuk post pasal k-pop, korea segala kan. Kalau bukan Super junior, Ft Island, We got married ntah pa-pa jak la. Tapi, kadang-kadang, jealous dengan kawan-kawan yang totally post about  K-pop, saya teringin jugak, tapi ta mahu pula nanti bercampur aduk kerana sejak azalinya blog ini diwujudkan dengan niat pengganti buku diaryku,,cewahhh~~lain kali la buka blog khas untuk K-pop, tunggu bila saya dah mahir, dah pegang master dalam bahasa korea, dah faham maksud, ta perlu sibuk-sibuk buka kamus, google translate segala,,haaaaa,,baru blog itu ku wujudkan tanpa meng-copy-cat berita dari website, wordpress,forum atau hanya mencreditkan kepada hasil kerja orang, muahaha.

Cerita berbunga-bunga sebenarnya nak khabaq satu kampong, I just bought FT Island DVD concert and FT MBC Ultimate Stories concert. muahahahaha. Dean! jangan jealous tahu, kalau aku baik hati aku bagi ko pinjam-pinjam eyh, ngahahahaha. best gilaaaa owh Dean!hehehe. Walaupun DVD ini sudah berkurun di release, tapi korang ingat senang nak dapat ka haaa, perlu shipping dari korea lagi tahu,i tell youuuu~~hehehekk. Ok, tipu lagi, saya ta beli guna shipping pun, beli kat kedai jak.tapi semestinya, agak sukar untuk ku temui. Sanggup ku menggadai wang ringgit, merentasi negeri-negeri di Malaysia, baru DVD ini di jumpai,,muahaha.(ayat minta dilempang dengan kelajuan 180km/h pagi-pagi buta lagi~~). Padahal, isi DVD neyh kebanyakan dah download,tapi kerana mahu yang original, grrr~~ta apa bha!.beli la yang original, jangan yang cetak rompak tahu! >_<

Preview DVD sikit,aigooo~~bangganya budak neyh dah dapat DVD dya,,aigooo,aigooooo~~'
ROCK PRINCE CONCERT DVD
The cover >_<
Got DVD and CD for all song they sing in the concert
Pic,pic and more pics inside~~kyaaa~~
 I BELIEVE MYSELF 2009
Kyaaa~~worth it! look at the song list,,haha ^0^
THE ULTIMATE STORIES OF FIVE TREASURES
Btw, bagi yang tertanya-tanya benda apakah FT Island itu, pulau apakah Ft Island itu? tempat melancong ka apa tuh? grrr~~aigooo,,nevermind, mungkin anda bukan pencinta K-pop sejati lagi,,ataupun anda baru mula berjinak-jinak dalam dunia K-pop. Selalunya kalau mula berjinak-jinak mesti tergoda dengan boy band yang menari macam dancing machine macam SuJu,Shinee and 2PM kan.
Btw, bukan boy band yang pandai menari je yang wujud, instrument boy band pun wujud jugak deyh!merujuk kepada entry-entry saya yang lepas, selain minat gilewww dekat Suju sampai hilang suara menjerit dekat konsert hari tuh, beli baju segala untuk konsert 2011, saya juga peminat no satu instrument boy band, eyh! eyh! bukan Cn Blue laa, tapi FT ISLAND.
 Maybe banyak yang ta kenal FT Island lagi, huuhuhu, orang sekarang cuma suka tengok yang pandai menari jak. Btw, selera saya lain sikit. I started to be their Primadonna since their first debut on 2007. Wahseh, dah tiga tahun i'm being a primadonna. Owh iya, Primadonna is their fan club's name. But, I'm not a good primadonna. Kiranya episod jiwang, marah,kecewa,merajuk macam ditinggal sang kekasih berlaku pada tahun 2009. Disebabkan satu member dya keluar, mula lah daku berpaling teguh kepada SuJu tanpa menoleh lagi muahahaha!. Btw, merajuk lama-lama pun teda gua kan, daku menerima member baru dengan hati yang terbuka, malahan terlebih suka lagi..hahaha.maybe, the new member is much better, but I still love the former member. 

monolog : aku ta faham la kenapa aku nak buat entry jiwang-jiwang pasal Ft Island, pasal K-pop pagi-pagi buta neyh,,grrr~~~alaa,,suka ati la, kalau orang menyampah pun, aku ta pernah paksa orang baca. kalau dowang menyampah pun, maknanya dowang buta K-pop.hehehee. ok baik pergi tidur~~~~
eyh~~sebelum tidur tengok muka Leader Ft Island dulu kayh! credit as tagged and pic yang lain hak milik Jong Hoon sendiri, culik dari twitter dya,,hahaha
kyaa~~Jong hoon Oppa nyte~~TC. marilah bersama-sama berus-berus, cuci mata dengan keindahan ciptaan Tuhan, jangan jatuh hati sudehhh~~hehee.
 
 owh really love each time he tweet his picss,,Jong Hoon oppa macam mana omma dengan appa kamu buat kamu?ngehehehe~~


3 comments:

Anonymous said...

I love kellypolaris1209.blogspot.com! Here I always find a lot of helpful information for myself. Thanks you for your work.
Webmaster of http://loveepicentre.com and http://movieszone.eu
Best regards

Anonymous said...

[url=http://usadrugstoretoday.com/products/lioresal.htm][img]http://usadrugstoretoday.com/banner/4.jpg[/img][/url]
target pharmacy lutz fl http://usadrugstoretoday.com/products/zelnorm.htm kroger pharmacy generic drug $4 [url=http://usadrugstoretoday.com/products/provigrax.htm]drugs drug abuse[/url] cvs pharmacy coopersburg [url=http://usadrugstoretoday.com/products/xtz--energy-booster-.htm]xtz energy booster[/url] does sams club pharmacy take coupons

♥KellY Eun♥ said...

@Anonymous Thanks=)

Boucing Sky Blue Bow Tie Ribbon