Tuesday, January 04, 2011

A ONE DAY VISIT TO KOREA ^-^

Salam,
Yezza,,,a one day visit to Korea! pengalaman yang sangatlah mempersonakan. wehehee..
seperti dalam mimpi lena, menjejakkan kaki ke bumi indah itu. 
Tersangatlah teruja, impian menjadi realiti, siapa kata saya takkan sampai ke negara cantik itu haa?
Believe it or not? ohoooo~~don't believe it dear! itu hanya dalam mimpi. miahahahha.

Btw, hari neyh saya ta dapat mendaftar lagi sebab masalah yang tidak dapat diatasi, so we plan to go out and visit Korea Plaza. Dari semester lepas sudah rancang na pergi tapi ta kesampaian hajat tuh. jauh sangat la kan,,huhu. So, oleh sebab petang tadi free, lepas lunch di Times Square,kami naik monerel dan jalan kaki beribu meter mencari korea plaza. penatnya Tuhan jak yang tahu, mahu tercabut kepala lutut. ngeee~~

Tapi penat tuh berbalas sebab berbaloi-baloi lawatan kami. cewahhhh~~
Check it out dears! 
Kalau sebut pasal korea, kena tahu tradisi dorang kan, so kami di bagi peluang cuba pakaian tradisi korea, "Hanbok". Aigooo,,sudah lama mengidam pakai baju tuh. dan saya bertuah sebab dapat pakai baju yang special sikit, kira pangkat dya tinggi sikit la,muahahaha, glamour sikit gitu,,hehhee >_<
Sebelum tayang baju dekat kamuorang kan, jom kita pusing-pusing korea plaza. Mari kita lihat apa yang adaaaaa ^-^
Lihat la siapa itu. yeah SuJu babeh..and the soshi wears Hanbok.
kasut tradisional yang sungguh comel >_<
the dolly doll wearing korean tradisional hanbok
Drama "Seruan Pulau Nami" yang ditayangkan di astro ditaja oleh Korean Tourism. Sebab lokasi penggambaran drama tuh di Pulau Nami. pernah tengok drama korea Winter Sonata kan? haaaa, tempat romantik tu laa. huhuhu.
Dan sangatlah excited bila tengok sample-sample food dya. Tapi tuh hanya tayangan semata-mata, ta dapat nak cuba pun. huhuhu. teringin sekali makan kimchi..huuuu.yummy~~
Nampak sangat real kan? kami sudah rancang cari restoran korea lepas tuh, tapi agak memusyilkan sebab ta ada tanda halal. Jadi niat tidak kesampaian. huhuh. 
Owh iya, saya sudah daftar jadi ahli dan akan masuk kelas korea untuk improve bahasa korea saya. yolah, belajar sendiri ta tau lagi betul tau salah kan, kali neyh ada lecturer. so harap-harap, lepas neyh sudah boleh translate tanpa melihat kamus lagi. weeee~~. 
Walaupun ta jejak kaki lagi ke bumi korea, lawat korea plaza pun jadi lah kan, bolehlah,asalkan dapat merasa. *wink2*my dear fren, kak Zun, Sarah baby, cik Zaty,,best dapat keluar dengan kamu. Thanks for the day.
muaahhhhh.'
Lepas penat pusing di tempat yang 'besar' itu,hehehe, we enjoy our dinner at Pavillion! Spagetti babeh!ngeee~~esok gi kelassss kawan-kawannnn..hohohoho
Eyh ada pic pakai baju hanbok lagi,excited bha,,biasaah tuh, mau bagitau satu kampong dah cuba pakai hanbok,,hehehekk~~.


8 comments:

PrincessKawaii said...

Korea plaza tu kat mana eh ? baru tau kewujudannye.aiyoo malunye baru tau.heheh.kat pavi ke? bestnye ;)

♥KellY Eun♥ said...

tak sayang, korea plaza di jalan Raja Chulan. nnt free2 dtg la,,masuk free jak,,hehe

sab said...

haih. sab tertipu.. =,=

miwwa J said...

waaaaaaaa xtawu pun kwujudannye...nak pergiiiiii!

ReenLysa said...

kelly..area mana ni??raja chulan??
best ow...

♥KellY Eun♥ said...

@sab

heheh,,tertipu sudahh~~~>_<

♥KellY Eun♥ said...

@miwwa JJom pergi yuk miwwa~~~~~

♥KellY Eun♥ said...

@ReenLysa yupe reen, kat area jalan chulan,,cari je bangunan Hap seng..^-^

Boucing Sky Blue Bow Tie Ribbon