Monday, November 29, 2010

MINIHOMPY♫ ♪ ♥

Salam manis ^-^
hyep si comel yang sedang membesarkan bebola mata di depan skrin,,hehe,,
 hope you doing great dearS!
it's been a while I didn't post anything right?huhu,,nampaknya penyakit tidak meng-update-kan cik belog semakin teruk,,aigooo,,btw,,you know what! I want a minihompy! ya minihompy kepunyaan saya!
seriously mahu minihompy!
 Tapi malangnya agak sukar untuk memilikinya,,huhu,,bcoz saya foreigner,,LOL!
tahukah anda apakah itu minihompy?
K-pop fans!!,,pretty sure you know bout it right?*wink2*^-*,
 minihompy atau nama sebenarnya 'mini homepage' tuh sama maksud dengan blog,,Cyworld adalah social network service yang berfungsi sama dengan blogspot atau tumblr yang kita guna neyh la,,huhu,,tapi kenapa tade dengar pun kengkawan ada akaun cyworld kan?
dan cyworld neyh kebanyakan di miliki oleh rakyat jelata korea sahaja?mengapakah?
sebabnya,,cyworld hanya available dalam bahasa korea yakni dalam tulisan Hangul dan chinese character sahaja!
sebab kedua,,untuk foreigner iaitu manusia seperti saya,,proses nak buat akaun/sign up sangat la menjengkelkan lagi annoying,,kena faks ID a.k.a mycard atau salinan lesen kereta,,haaa,,amek kau,,sungguh complicated(ingatkan nak daftar jadi oficial ahli dalam fanclub BOICE Cn Blue jak perlu salinan ID),,,,nampaknya kemahuan hati untuk memiliki minihompy yang comel terhapus begitu sahaja,,
 adik-adik ini adalah bilik kawalan cyworld,,hurm,,macammana agaknya rupa bilik kawalan blogspot kan?
Proses buka Cyworld tuh pun dah satu hal,,,kena tukar setting internet,,nasib baik ada tutorial bergambar,,,terlalu banyak pop-up windows lagi,,pandai je la baca tulisan korea tuh kan,,huhu,,sebiji pun tade romanization,,awww~~nak copy paste ke google translator?haha,,hanya mimpi,,,sebabnya,,right click?left click?ctrl+c?ctrl+v?,,,soma ta boleh,,,wahseh,,sungguh hebat,,kalau blogspot begitu kan bagus,,ta payah susah-susah cari kod untuk disable kan click,,soma dah auto,,tadelah pencuri gambar dan copy cats,,
 Jadi setelah seharian membuka kamus korea,,dapatlah tukar setting internet,,dapatlah jadi stalker artis-artis korea,,haha,,dapat la buka cyworld manusia-manusia comel terutama FT Island  dan membaca luahan hati mereka dengan lebih panjang(berbanding twitter kan?),,muahahaha,,tapi,,sungguh menyeksa jiwa bila ta dapat nak copy gambar,,terpaksa print screen dan crop,,sungguh menyedihkan,,
btw,,never see how minihompy look like?
jha-jhaannnnnn~~~~
cute isn't? actually boleh decorate macam blogspot jugak,,tapi memandangkan ini minihompy artis,,mana ada masa dorang nak decorate kan?,,hehe,,

nota kaki busuk : Terus terfikir mahu tukar skin blog macam minihompy,,tapi sayang sangat pula dengan background dan layout cik belog ini,,grrrrr~~

3 comments:

Anonymous said...

kte sllu bke cyworld artis krea jg. MMg leceh byk pop-up,,p)

Fay said...

malas nak bukak cyworld diorang sebab leceh. kekeke.

eh btw, try la buat macam minihompy tu. mana tau lebih comel dari ni. kan boleh backup dulu tempate yang ni sebelum tukar? :D

♥KellY Eun♥ said...

@anon:..aih,,napa tak letak nama dan link,,,boleh kita kongsi cerita sal k-pop,,,haha

@cik fay:,,ya betul!,,huhu,neyh la tengah fikir neyh nak cari skin cam minihompy,,mesti comel kan,,huhu-^

Boucing Sky Blue Bow Tie Ribbon