Sunday, November 21, 2010

COSMO WORLD ♥

Sebelum pulang cuti sem,,saya sempat habiskan masa dengan housemates,,weee,,seperti biasa tanpa rancangan ada je kerja gila nak buat kan?,,huhu,,sepatutnya keluar sebab nak beli barang jak,,tapi sebab kebosanan tahap dewa dewi dan banyak sangat masa terluang sebab tunggu tiket Cuti-cuti cinta punya pasal
 (maklumlah,,kami ketinggalan zaman sikit,,sebab cuti-cuti cinta keluar masa final exam,,ta dapat nak keluar,,huhu),,,tetiba terfikir nak buat sesuatu yang best!,,dan kebetulan dekat time square,,tefikir habiskan masa kat Cosmo world,,,kamiorang pun terus nak main benda-benda dalam tuh,,,dari dulu teringin nak main tapi ta kesampaian,,sebab asyik-asyik cakap nak main kat genting jak kan?,,huhu,,so,,tanpa was-was,,terus beli tiket,,,awwww,,i tell you,,best gilaaaa,,,5 bintang!tapi kalau ada penyakit sakit jantung,,gayat dan sewaktu dengannya,,baik fikir 1000 kali baru main okayh!,,lagipun ada kejadian ngeri pernah berlaku,,
btw,,kami semua selamat tau,,hehe,,malang kan tidak berbau,,mana-mana pun boleh berlaku kemalangan,,so,,kita,,kena utamakan keselamatan dan tawakal supaya selamat,,ok?
untuk pengetahuan kamu,,masuk sana tade la mahal sangat,,hari tuh kami masuk cuma RM32 seorang,,itu jak kena bayar,,lepas tuh boleh laa main sepuas hati,,,berbaloi kan?,,dan buat yang betul-betul ta tahu,,Cosmo World tuh terletak dalam Berjaya Time Square,,kalau ta tahu lagi,,berjaya time square tuh species shopping mall,,jadi cool tidak?hahaa,,theme park dalam shopping mall,,macam kat korea pula kan?ingat tak cerita Stairway to heaven?haaaa,,,sama la macam tuh adik-adik,,haaa,,cuti-cuti neyh ajak mak ayah pergi sana kayh?lagipun kalau takut naik benda-benda yang menyakitkan jantung,,boleh main game yang ta seram sangat,,lagipun,,cosmo world neyh ada dua bahagian,,untuk game yang mencabar dekat galaxy station,,dan satu bahagian lagi fantasy garden,,dekat fantasy garden suasananya macam dalam fairy tale,,game pun tadelah seram,,,,bagitahu mak ayah tau!hehehe
 Oleh sebab nak simpan kenangan-kenangan tuh,,saya pun bawa cik camera pink saya main game sekali,,,huhu,,,kat atas roller coster pun snap gambar banyak-banyak,,jangan tiru tau,,kalau gayat,,jangan sesekali pegang camera,,nanti ta pasal-pasal camera korang pecah berkecai,,,
so,,layan pics yuk ahh,,,^-^
biar akak-akak yang uruskan pembayaran di kaunter ya,adik-adik tunggu je,,hehe

benda pertama kami main ialah,,ni~~sy pun ta ingat apa nama bendalah ni,,haha
habis rambut serabai,,tapi cool gila,,yang neyh memang seram ooo,,huhuhu
lepas tuh terus naik benda lain,,yeng neyh pun saya ta tau nama,,haha,,ta ada masa nak check nama benda-benda tuh sebab excited sangat,,mihihi,,
dan ini hasilnya akibat dipusing 180darjah,,weee~~round go round~~
Btw,,banyak lagi game yang korang boleh main,,kalau nak rehat-rehat,,makan-makan dulu,,boleh,,don't worry,,mana la tahu kowt-kowt hilang suara sebab menjerit kuat sangat,,boleh minum-minum dulu,,,hehe
^-^
 tapi kalau dah datang,,rugi kalau ta main roller coaster,,huhu,,daebak!,,cool gila,,rasa nak main banyak-banyak kali,,sebab kejap jak kat atas tuh,,dalam 2 minit begitu,,walaupun di pusing 360 darjah,,serius daebak!anda akan tersenyum riang menaikinya,,ngee~~
cari saya!sapa jumpa dya comel!,,hehehe
owh iya,,buat yang ada sakit jantung,,ta dapat nak main game yang mencabar jiwa,,korang boleh masuk kat Fantasy World,,^-^
Btw,,it's really2 cool and daebak!thanks to akak-akak senior (kak ika dan kak alia) serta satu-satunya adik senior di rumah kamiorang,,syikin,,
 thanks 4 sharing such a great memory,,lain kali kita main kat Genting dengan budak bilik yang lain kayh!
dan buat kamu-kamu,,,kalau ada masa datang la g main,,ta rugi^-^

3 comments:

nabihafadzli said...

indunye saat sellu g cosmo

sab said...

yela..g cosmo world. x ajak! :( huhu.

wah. bnyk jugak ek kt dlm tuh. haha. cntik2 pulak..hee..

nti nk try main la.. :)

♥KellY Eun♥ said...

@nabila: wah mesti pergi dengan pakwe sllu kan,,ehhee

@sab:try la Sab,,bawa sheena ngn aline,,mesti korang cute bila main2 semuanya tuh,,ehehe

Boucing Sky Blue Bow Tie Ribbon