Saturday, May 19, 2012

RANDOM POST ON 19TH MORNING ♥

Salam manis,
Selamat pagi dunia/Good morning sunshine. :D

Entah kenapa pagi-pagi begini hati berbunga-bunga bak kembang matahari mahu menconteng sesuatu di blog comel kesayanganku ini.(hahaha. siapa lagi yang mahu puji, mahu sayang, kalau bukan tuannya sendiri kan). Mungkin sebab semalam dapat tidur yang cukup, suhu bilik stabil dan mungkin juga di sebabkan semalam keluar rumah. Tu yang hati senang dan girang. eyh? apakah, sudah berapa lama ku tidak keluar rumah dengan tujuan berjalan-jalan, mencuci mata, menghabiskan wuang. Itu lah namanya heaven. Terus hilang semua masalah bila hawa nafsu dipenuhi kehendaknya. ekeke. 

Sambil menulis entry ini sambil makan maggie ayam. slurpppppp,,panas-panas lagi, dengan hot chocolate bersama chocolate waffle. yummmm, kenyang perut senang hati. tunjuk sikit, biar lapo orang yang baca entry ini.Maggie itu haruslah ada fresh tomato. Makan nasi dengan telur sebiji pun mesti wajib ada tomato, sempurna sudah ku rasakan. Teringat bila di kolej, selalu order tomyam tomata. bagitahu abe dekat gerai yoep tu "Abe, nak order tom yam tomato, letak tomata banyak-banyakkkk. Takyah letak ayam tau". 
Tapi Abe gerai Yeop tu tetap juga letak ayam dalam tom yam. kekeke. Owh rindu juga masakan Abe, pakcik-pakcik dekat kolej. Bila duduk Sabah, jarang makan tom yam, should I say, mmg tidak lah makan tom yam. Tapi kawan-kawan di KL, nasi goreng tomyam, segala masakan tom yam dorang suka :). Owh rindu kamu semua. >_< 
 Lepas neyh mahu paksa Pa saya beli periuk (ye ka periuk namaya? puhahaha) buat waffle. ala yang macam dekat kedai tu? Cuti-cuti boleh niaga waffle depan rumah. buat gerai warna pink, tema cik hello kitty. agak-agak-agak ada tidak orang  berhenti depan rumah beli waffle aku?kekeke. >_<

Hati senang sebab hari ini x payah kemas rumah, entah kenapa bila bangun pagi tadi rumah sudah berkemas, kain baju sudah siap di jemur, eyh? siapakah yang rajin itu? ekekeke, pastinya si adek yang baik hati. Sejuk mata kakaknya memandang rumah berkemas, x perlu cuci pinggan mangkuk, xpayah berpeluh-peluh sidai kain. Eyh untung betul siapa yang jadi isteri si adek ini. Rajin ta payah cakap, dari kecil dya yang buat kerja. dya juga yang uruskan adik lelaki kami lepas arwah mummy pergi. bila aku ke KL, dya lah yang basuh baju, iron baju sekolah adik kecil, kemas rumah, sidai baju, masak pun dya. hebat tak hebat? :). Dan hari neyh juga tapayah masak untuk breakfast sebab pagi nanti kami mahu berjoli di rumah cousin, maknnya lunch pun ta payah masak la kan? eyh suka banget. hari neyh hari cuti suri rumah sedunia :D 

Hati juga gumbira sebab kulit sudah menunjukkan tanda-tanda kembali normal. Baru la ada kekuatan melihat dunia luar. Kulit aku ni pelik sikit, kena panas sangat terus terbakar, terus gelap. sedih hati ini. haha. Cane la nak ngorat anak dato' kalau muka terbakar.puahha. Lepas tu, ambil masa mahu normal kembali berminggu-minggu. sedih betul. >_<. Terus berkurung di rumah, sidai baju pun kalau boleh sidai dalam rumah, lepas sudah siap sidai, baru tarik keluar penyidai baju tu. puhahaha. kanji betul. 

Hurm apa lagi yang buat hati berbunga. Eyh patutnya tajuk entry di atas. "HATI BERBUNGA". baru sesuai dengan isi kandungan entry ini kan? haha. Mr Shy boy is back. why? the because is...OH MY ENGLISH! haha. sebabnya dia tiba-tiba mucul dalam BBM list . haha. sila senyum sekarang :). 
Terus hati berbunga-bunga sampai ta reply-reply BBM dya. Ya ampun..motif? 

Cakap pasal OH MY ENGLISH. mahu cakap congratulations dekat Zafir sebab sudah bergelar pelakon tanah air. hehhee. lepas neyh berlakon filem pula ya. Bangga kami semua. Ada juga wakil drama team kami jadi pelakon. Eyh siapa Zafir? "SIR CAN YOU CHOP THIS LETTER FOR ME?" haa, that's him. Lepas neyh agak-agak akuboleh jadi pelakon juga ka? cynthia!! kita pun ada peluang cerah neyh. ahaha.meyh tunjuk sikit zaman-zaman kegemilangan drama, masa jadi wakil sekolah, wakil daerah, wakil negeri dulu. haha. over. 
Rasanya pernah post pasal drama team di blog ini, tapi ta ingat mana satu entry itu. 
But, I found some pictures from my blog. 

Hurm..hati juga berbunga riang sebab origami burung jinjang kesukaan ku semakin penuh. Baru-baru ini sudah siapkan untuk beberapa botol. Dari zaman sekolah lagi suka buat origami burung jinjang tu. selalunya buat untuk bagi orang. masa tu zaman bercinta-cinta, bagi la dengan c dia beratus-ratus keping. simpan dalam botol kaca. Sepanjang tahun asyik bagi benda yang sama. haha. 

So, why not cuti ini aku buat untuk diri sendiri pula kan. kalau-kalau ada anak dato' suka nanti, boleh la bagi dya. puahhaa. ta habis-habis anak dato' kan? sampai makcik-makcik,,satu family pun tahu. 
Sampaikan hari tu, makcik bagitahu pa saya,' kenapa c baby neyh mahu kawin anak dato'?
astagfirullah, itu cuma propa semata-mata la. haha. 

Disebabkan sejak awal tahun ini aku gilakan warna merah, so, mahu buat burung jinjang dan bintang warna merah banyak-banyak. I need a large glasses bottle for my red jinjang. baru cool dan menawan. Buat masa neyh buat untuk letak di ruang tamu. Eyh comel pula rasanya. >_<
More to go. Fighting!




Business pun berjalan dengan lancar, Alhamdullilah, sudah dapat order dari UK and USA. :) Mungkin di sana dorang susah mahu dapatkan album K-pop kan? gembira rasanya, bila dapat new customer setiap hari. 

Unnie Reyn dan Adanine sudah selamat sampai di Korea pagi tadi. Seronok. Dorang menang tiket konsert juga dari Korea Tourism. ne, they will meet T-ara ok!!! lemme die. Bila agaknya ada rezeki ke sana. ehem~ehem~anak dato' sila muncul sekarang?!! hahaha. eyh salah bukan anak dato'. kepada bakal suami bertahun-tahun akan datang, jangan lupa percutian kita di Pulau jeju ok! 
Ya Ampun kalau pa baca neyh kena sekeh juga. 
Hari tu gatal tangan mahu online di ipad bapa, dush lepas tu, pa pun sekali join baca blog ini. *sembunyi muka masuk poket seluar* >_<

Owh sungguh panjang entry ini. 
Need to go now. Mahu berjoli di rumah yaya. mahu berkarok. omaiiii. pagi-pagi berkarok d rumah orang. Buat Anie yang dalam perjalanan ke Labuan mendaftar Matrik. Selamat sampai :) Take Care and fighting!

Owh lupa,  semakin sayang dengan encik chrome ini sebab letak meteor ala-ala meteor garden di chrome homepage :) x nampak bintang siang hari pun boleh tengok bintang dan meteor d chrome homepage yang cool ini.

Selamat berhari minggu dunia. 
Kimchiiii~~^__________________________^v

1 comment:

cynthiageorge said...

we also can becum famous~~! come.. hahaha

Boucing Sky Blue Bow Tie Ribbon