Friday, March 04, 2011

YANG PENTING NIAT, TIDAK BERMAKSUD UNTUK MENYIKSA. MAAF ENCIK TIKUS, KAU SUDAH BANYAK BERJASA!

Salam, ^^,
sepatutnya tadi ada class CSC tapi madam mc. hohoho, penat bersiap dan menunggu. aigoooo. kalaulah dya bagi tahu awal-awal kan.Tapi boleh laa update cik belog,,yahooo, ya beda beduuuu~~~~>_
Btw, rabu lalu kamiorang  masuk lab, pssttt, buat teman-teman ex-matrix, sila jangan baca laa entry ini, kekeeke. saya tahu saya agak ketinggalan zaman dari korang, ye la,,kamu orang kan sudah buat berkurun lalu.kami baru nak buat sem neyh, kesian kan?kesian kan? jadi agak jakun di situ ya. hehehe.
 So, pembedahan ke atas haiwan yang bernama tikus memang la wajib untuk setiap budak sains biological. hehehe. sudah lama ku tunggu saat ini, semester empat baru berpeluang, sungguh sadis penantian ini. hahaha. buat adik-adik yang berminat dalam bidang neyh, nanti kamu pun kena buat experiment neyh tau.

  Owh sebelum terlupa, tikus yang dibedah tuh bukan hidup-hidup tau. Kena la bagi dya pengsan, ta laa dya terseksa kan, kesian dya, dya pun rasa juga apa itu 'sakit'. Kadang-kadang ada yang terus bunuh. awwww, sungguh sadis, ta sampai hati. Macam orang juga la, sebelum jalani pembedahan, kena bg dya koma tau ta sedar diri kan? so begitulahhh~~~~~hehehe. Saya ikut miss dan beberapa orang yang teruja masuk makmal kimia, tengok macam mana proses pengsankan encik-encik dan cik-cik tikus itu. ^-^. hehehe. dan semua tikus-tikus neyh, memang tikus khas untuk experiment, bukan tangkap dekat jalan tau. kalaulah tikus hitam itu, astagfirullah, mak aii, ta sanggup daku!
lihat?semuanya sihat-sihat kan? besar tau!
Macamana na pengsankan tikus? guna Chloroform. Alaaa, benda yang orang guna untuk culik orang tuh? yang orang-orang jahat guna untuk pengsankan mangsa tuh,,haaaaa,,tu laa. Masukkan dalam bekas yang dimasukkan chloroform, so bila kat dalam tuh, tikus tuh rasa pening2 lalat dan pengsan. cian dya.
ini encik mad dan encik dean yang jadi lab assistant miss irma. hehehe. Glove sangat wajib. tikus kan boleh bawa banyak penyakit. so langkah berjaga-jaga sangat perlu ok. ^-^
Dan lepas siap proses tuh, time untuk dengar explanation miss dan tengok macammana miss buat. So, kami ta macam lame ta tahu apa-apa nanti kan? hehe.
U know what?,,kawan-kawan saya yang ambil aliran physical pun join sekali. budak physic mana ada bedah tikus kan? aigoooo,,so sweet. Thanks to miss Irma yang bagi kengkawan saya join sekali. hehehe.
Enjoy the pics, ta tahu nak explain camna,,layan pics saja lorh. hohoho >_<
cik zaty dan cik zedty siap ukur-ukur tangan lagi nak ambil glove saiz apa,,hahaha.
Bila miss keluar sekejap neyh laa yang jadi~~~>_< we were born to snap pics! haha.
Dan tiba masanya untuk sesi pembedahan!
Dengan niat untuk mengkaji dan belajar,,kita mulakan pembedahan ke atas tikus dengan lafaz

 بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Saya dan cik Cyma selamat membedah seekor tikus. maafkan kami encik tikus. T.T
dan semua orang pun berjaya! pass jadi doktor bedah! hehehe.

4 comments:

mia said...

bestnyeee akak :)) tak busuk ke?

x0x0 said...

oh my... x geli kew u dear?? sumpah i xbrani owh.. huhu..

♥KellY Eun♥ said...

@mia x terhidu pula bau dya,,yg penting ta bleeding,,kalau bleeding baru busuk tuh. fresh lagi kan,,hehehe >_<

♥KellY Eun♥ said...

@x0x0
dah wajib buat kan sis,,tapi mmg best,,rasa teruja nak buat hehe ^^,

Boucing Sky Blue Bow Tie Ribbon