Thursday, May 05, 2011

FULL HOUSE CAFE & THE GIANT HIGH HEELS ♥ RDEVEN OUTING PART 2


 

Salam,

Ini sambungan entry masa keluar dengan housemate lepas main layang-layang, lari-lari di rumput menghijau, duduk-duduk tepi tasik. Sebelum outing tuh, kamiorang dah rancang nak makan kat Naili's di Sentul. Tapi, macam dekat sangat dengan Kolej. nak makan di Full House Ara Damansara, tapi saya lupa salin address dya, kang sesat pula. Nak makan di Seoul Garden tapi xjadi. So, we decided to go to Sunway Pyramid and take our dinner at Full House.
^_^

Anda peminat drama korea sejati? Yeah *high 5*. 
So, nama Full House tuh wajib anda tahu ok? ingat lagi kan Full House yang serba putih dan interior design rumah dya yang sangat comel tuh? So, Full House cafe tuh bertemakan Full House dalam drama tu la. Maksud saya berkonsepkan rumah Full House tuh. aigoooo,,apa saya merepek neyh. =_=

Let the review begin. tee-hee. ^-^. Asal pasal bab-bab makan neyh, cepat ja kamuorang scroll down kan? 
kekeke, semuanya kuat makan eyh~~. aigoo, aigooo,,Owh ya, sebelum tuh, buat anda-anda, jangan takut makan di Full House. sebab harga dya sangat berpatutan. harga standard. sesuai untuk semua golongan umur. hehe..
Don't worry, be happy.
Bapa saya kata, ta apa-apa kalau duit habis untuk makan. hehehe. 

 here we goes, welcome to Full House Sunway Pyramid chingguya ^_^

Sampai ja pintu masuk, mata dah *blink2* terkelip-kelip tengok interior design yang sebijik macam rumah. Cantik banget!. serba putih dan suci. hehe. Pekerja dya pun friendly. 
Dalam hati (wuaaaa, nak balik ambil baju! tinggal dalam neyh =_=)
Then, pekerja yang friendly dan comel tuh bawa kami kat meja kami. aigooo,,so cute. macam Jan Di. Ingat tak Boys Over Flower. masa Jandi keja di rumah Gu Jun Pyo? haaa,,pekerja perempuan Full House pakai uniform tu la. cute isn't? 

Here are the menu.
Jangan terkejut pula bila kamu duduk, pekerja tuh bagi majalah atau komik. actually itu la buku menu dya. unik kan? nampak macam majalah sebab tebal dan bila buka macam komik pun ada. ye la. page depan je menu, page belakang semua cerita komik pasal Full House.
Masa pilih menu pun rasa susah, sebab asyik-asyik baca komik kat page belakang, serius comel. 
dan ya! saya lupa snap gambar. =_=. teruja sangat kan. huh. 
so, i google for you guys. hahaha.
cr: superwhite.cc
cr: alvin edison/flickr
Setelah lima minit baru habis decide nak makan apa.
And yeah! bravo! makanan cepat sampai. ta penat tunggu. tapi kalau lama pun, ta kisah, sebab kamu boleh pusing-pusing, snap pic, posing banyak-banyak di sini. so, ta terasa lama la tunggu makanan. hehe. 
Sementara tunggu makanan, saya keluar pilih desert. Desert di letak di luar, dekat dengan eskelator. 
saya beli 6 biji. RM2.50 setiap biji.
eyh yang cup cake tuh bukan dari Full House. tuh beli sebelum g Full House, masa kta Taman layang-layang. saya masukkan dalam tuh je. kekeke.
comelkan kotak slice cake neyh? =)
 dan tidak sampai berapa minit keluar pilih slice cake, makanan dah sampai. uuu. yummy!
   Nampak sedap kan? mmg sangat sedap i tell youuuu. hehe. mari makan kawan-kawan. =)
Kamiorang sangat-sangat kenyang dan sangat-sangat teruja sebab makan dalam keadaan yang sangat sweet. Kalau pandang belah kanan kiri mmg banyak couple. amboi romantik lorh. 
Owh iya! oleh sebab interior design dya sangat-sangat lawa, Full House ada tawarkan sesi photography. bukan free tau. profesional photographer kowt. dan masa baca browser hari tuh, ada special promosition untuk hari ibu. so, apa kata bawa ibu-ibu anda ke sana. mesti sweet dan semestinya ibu kamu akan suka sangat-sangat! =)

budak kecil dua orang neyh sangat serius ok! takutnyaaa~~hehehe

Lepas habis makan, bayar bil and posing-posing dalam Full House. Yang paling best, tapayah minta pekerja tolong snap, dorang sendiri akan ikut kamu dan tolong snap gambar kamu beramai-ramai. 
nice kan? heee. 
And yeah! mata kamu akan tertumpu dengan camera lomo 'dihidang' atas meja. Underwater lomo. hanya RM49.00. Pay and take away! ta payah tempah kat blogshop. hehe. 
Macam-macam benda comel ada jual kat Full House. i-phone case, notebook comel, earphone, bear and so on. comel sangat-sangat ok. (dari tadi asyik sangat-sangat si kelly neyh). Itu satu eksperesi ok. =)

bagi muka budak comel dua orang neyh keluar dulu. hahaa.


 


Actually banyak lagi benda comel dan cantik dalam tuh. Kamu boleh tengok sendiri nanti. so, kena datang kayh!. Next time nak pergi Full House di Ara Damansara, sebab Full House di sana sangat-sangat besar dan sangat-sangat cantik compare to this. hehe. 
ta percaya? 
wuaa,,rasa nak tinggal situ!. hehe.
Sebelum pulang, sempat jalan-jalan cuci mata di Sunway. lama ta datang, rindu main ice skating!. hohoho. jom main ice skating! ada sesiapa pandai dan suka main? jom main dengan saya yukkkk. ^_^.
 Dan ya! masa tengah sibuk window shopping, terjumpa sorang mamat yang belakon dalam Begitukah cinta, drama TV3. alaaa, yang jadi buta tuh.
 betul-betul di sebelah kami, tengah pilih aksesori. nak bagi siapa tuh bang? hahaa.
ohooo,, dya handsome! pakai topi macam dlm gambar di atas.  tapi ta ambil gambar pun. sebab dya pun ada privacy kan, biarlah dya shopping. huhu. kalau Super Junior tau Ft Island baru tegur k. hahaa.

Then, mata jadi blink2..kali neyh bukan blink2. tapi bling bling. sebab nampak benda paling cool. 
kalau ada boyfriend anak dato' mesti boleh bawa pulang benda tuh kan. haha.  (mana nak cari anak dato' haa?) ekeke. >_<
para wanita sangat suka benda neyh. 
jhaaaa-jhannnnn~~~
macam boleh buat katil kan? wuuuu. sangat besar!
kasut neyh mengantui hidup sejak hari tuh sampai saya jadikan wallpaper lappy, kenapa pink!!!!!!omgeeee. bintang tuh yang mahal!. owh ada bintang!!!!. grrr~~+_+. pakai dalam mimpi. =_=
 woahhh,,kalau dapat bawa balik kasut besar tuh mmg amazing! daebak! jjang!. aigooo aigooo. 
btw, we really enjoy dinner ! weheeee. kenyang perut senang hati! miss my housemate already.
Kak iqa, Kak Alia, Kak Ema, Kak Za, Syikin and Siti. 
Take Care. kalau ada jodoh jumpa lagi kayh. 
happy holiday.
^_________________^ Y

8 comments:

nur dhiya' aida said...

sp tu dekat je ng uma . hehe . but xpegi lagi full house haha

erin said...

kelly mahal tak makanan dia??aritu ada lalu gak..tgk..tp mcm seram jak nk msuk..hehe.:)

Cik Yatt said...

wah mcam best tak prnh pi

♥KellY Eun♥ said...

@nur dhiya' aida lorh, kalau sy pgi setiap hari tuh (kalau dh kawen anak dato'). hahaha

♥KellY Eun♥ said...

@erin haaa, seram??hehehe. harga x juga, kira harga standard, mknn dya rasanya mula dr 10.++ n yg plng mhl pun 30.++. kira berbaloi =).

♥KellY Eun♥ said...

@Cik Yatt nntcik yatt pegi la eyh. g dgn mr. boyfie. romantik. kekekekek >_<

CN said...

yang kasut tiamo tu kan, bonita dejat depan kolat CN jual kasut tu rm49 je untuk habiskan stok..geram kot..tapi sebat jugak satu..murah sangat..

dLa Suri said...

lapar plak tgk entri nie, hehe

Boucing Sky Blue Bow Tie Ribbon