Saturday, June 18, 2011

SERIOUS! INI MEMANG KRITIKAL ♥

Salam manis ;)

Forget all the misery things. forget it. forget ok? ok! nice!.

Should I share and write down all the things happened and talk about my new semester to you miss diary? Owh my cik pink blog. i miss you soooooo. mish mish mish. don't you miss me? omo! how dare you. kekeke. alalala, mesti merajuk cik belog neyh. kalau la dya ada perasaan, sudah lama dya pergi jauh meninggalkan diri ku ini. heee.

Btw, sekalung ucapan cinta dan terima kasih diucapkan buat pengunjung-pengunjung setia blog neyh. Rasa bersalah, sebab bertambah juga followers. sungguh-sungguh tidak di sangka. sepertinya, sudah empat lima bulan saya ta blog walking dan tinggalkan link di mana-mana blog. cuma jadi silent reader di blog-blog kesukaanku. sungguh neyh, rasa nak nangis sebab terharu (sambil tarik-tarik hingus. huhuhu. sedih neyh bertambah lagi dengan selsema neyh. sesuai la buat sesi nangis-nangis). hehe. Thanks kawan-kawan, thanks pembaca setia, thanks silent reader. Tapi kan, kadang-kadang jeles juga dengan kawan-kawan blogger yang dah capai ribuan follower walaupun sama-sama buat blog dengan saya. hahaha, ko kan ta pernah nak tinggal link kat blog orang. memanglah cik Kelly uii. hahaha. But, for me, blog ini diary kehidupan, lebih kurang orang yang baca, lebih kurang dari kontroversi, hehe. (amboi, ayat nak cover jeles). hahaha. 

Owh ya, ada terbaca entry DING DONG sebelum ini? eyh? macamna entry tuh boleh wujud? omgeegee~~amazing! siapakah yang telah memecahkan password rahsia cik belog neyh? jeng jeng jeng. Misteri tidak? misteri tidak? duhh. It was my friend. encik syamer. he forgot to put his name. hahaha. Thanks to him, I got back my passion to blogging. He keep asking me why  I didn't update my blog. so, saya bagi dya tulis sesuatu. kalau dya ada berani buat new post, saya mula blogging balik. and yeah. he did it. saya ingat dya main-main. haha. Encik Syamer, you should sign up blogger acc. now! hahaha. ada bakat jadi blogger famous.betul neyh. 

Semester baru pun bermula, dan itu juga bermakna ada kemasukan junior baru di hostel. sehubungan dengan itu jugalah, unit 37 yang sebelum ini dihuni oleh 6 manusia sahaja kini bertambah 6 orang menjadikan unit 37 huru hara macam pusat lelong dan  pasar malam. Ingat lagi entri dulu masa first time saya dapat junior http://kellypolaris1209.blogspot.com/2010/07/senior-yang-kejam.html ? serius terfikir benda yang sama sekali lagi. hahaha. Masa sampai malam tuh, saya macam terkena kejutan eletrik, buka pintu ternampak jumlah manusia yang sangat ramai tengah bergelimpangan di ruang tamu. omgeee~~serius macam terkena heart attack. Tapi, it's ok. dalam hati kata " ta pa, lagi ramai lagi meriah. hope dorang okay".

Bukan mahu kata buruk, cakap belakang apa semua. ini cuma luahan hati yang sangat penat menahan sabar. 
Hati manusia mana yang dapat tahan lagi bila kita dah buat meeting, buat slaw talk tapi masih degil dan seolah-olah membangkang pula. kan ke dah baik buat meeting daripada terus tegur. sebelum saya sampai 2 orang adik junior saya sebelum neyh yang sampai awal mengadu kat saya tentang masalah baru di bilik..
Sebagai orang baru, di mana-mana pun kita kena hormat orang yang dah lama kat situ kan? mana-mana kita pergi pun semuanya ada undang-undang kan. 

Takkan di rumah bila family kita tengah tidur kita buat bising kan?
Takkan bila kita bangun awal pagi, orang lain masih tidur, kita terpekik-pekik kan?
Takkan kat rumah kita sesedap mulut mencarut kan?
Takkan kat rumah kita sepahkan rumah kan?dah besar panjang pun sepah rumah juga?
Takkan bila di rumah, lepas makan kita ta kemas kan?
Takkan bila di rumah lepas makan makanan ringan, kita buang je plastik kat atas lantai, kat celah-celah ruang tamu kan? 
Takkan kat rumah, lepas makan kita ta basuh pinggan. biarkan je berkulut atas meja kan?
Takkan kat rumah, lepas mandi, lepas habis guna tuala kita biarkan je tuala kita atas lantai kan?
Takkan bila maghrib kita dok menyanyi nyanyi, terpekik-pekik, terjerit-jerit kan?
Takkan kat rumah, bila bawa bantal dari bilik dan guna kat ruang tamu, lepas tuh tak bawa masuk balik ke bilik kan?
Takkan kat rumah, ruang tamu bersepah dengan bantal busuk kita kan?
Takkan kat rumah, kita ta hormat orang tua, kakak, abang kita kan?
Takkan kat rumah kita buat family kita macam orang gaji kita kan?

Kita takkan buat semua tu kat tempat lain melainkan di rumah kita buat benda-benda tu kan.
serius ini memang kritikal.
idk, what should we do to these peoples.
+_+

2 comments:

mI said...

kelly, nak akak marah dorang? huhuhuh:))

♥KellY Eun♥ said...

kak ika ke neyh?????wuaaaaa. dtg la sini marah dorang. hahahaha

Boucing Sky Blue Bow Tie Ribbon